hladinovy cistic



Detaily

sweter
hladinovy cistic
01 Mar 2013 15:05 pm
1450

Popis obrázku

Rozmyslal som ako na DIY hladinovy cistic a kedze som dost lenivy :) hladal som co najjednoduchsie riesenie. Pouzil som svoj resun mini filtrik (4W), ktory mam v 240tke pre lepsi pohyb vody (nejde nonstop, spinam ho spolu so svetlom). Uprava cca 15 min., vyrezal som do spodku filtra dieru a nasunul na filter kusok z duse z bicykla (rozmyslam este nad niecim viac eko), tym som zaroven upchal bocne nasavanie. Pod gumu som nasunul kus z PET flase - obvod filtra + prekrytie cca 1 cm. Do plastu som spravil asi 2 cm zarezy - cca 2 mm vedla seba a kazdy 2. pasik som vyhol smerom von. Tym vyhnutim sa drzia naplavene listy trochu dalej a neupcha sa to az tak rychlo (nabuduce to asi skusim vyhnut este viac smerom dole a dalsie ohnutie naspat hore). Do flitra som dal okrem original molitaniku aj kusok filtr. vaty. Co mi jedine vadi je, ze dost tazko sa hlada spravna vyska umiestnenia - trochu to vylepsili tie 3 zarezy z opacnej strany + ked sa vrch upcha listami tak taha vodu aspon ztadeto, sice potom pusta filter bublinky ale prezije to. Okremtohto nedostatku to funguje super, hladina ako zrkadlo do niekolkych minut. Pri poteri alebo mini krevetkach by som to ale neriskoval.

Chcelo by to este vytunit, takze nedavam to ako navod, ale skor ako napad/podnet na vylepsenie. :) A ano, viem ze sa da lepsi cistic hladiny kupit :))

Komentár od btmbtm » 01 Mar 2013 17:30 pm

Dobrý nápad tiež premyšlam nad niečim podobným ale chcem niečo malinké a s plavákom aby som nemusel nastavovať tak ako ty hladinu
btmbtm
 
Príspevky: 158
Obrázky: 6
Založený: 12 Jan 2013 18:17 pm
Bydlisko: Nemšová

Komentár od TTjopo » 01 Mar 2013 18:48 pm

Napad super.Ked som mal moje miniiwagumi tak som mal vecne zakalenu hladinu.Stale som na niesim takymto premyslal ale stale som nevedel vyriesit to (kedze akva bolo otvorene a odpar bol na take male akva hned viditelny ) ako urobit na nieco taketo plavak aby to nevyzeralo velke.Trosku si ma inspiroval s tou pet flasou no ja to planujem urobit na externy filter.Sam som zvedavi ako sa s tym popasujem a ako to bude funkcne.Vsetko mam zatial len v hlave tak ke budem mat viac casu skusim sa s tym pohrat.Dakujem za inspiraciu.
TTjopo
 
Príspevky: 2803
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Komentár od dedojozef » 02 Mar 2013 10:29 am

Otočiť filter hore vrtuľou ma nenapadlo :). Super.
dedojozef
 
Príspevky: 1565
Obrázky: 22
Založený: 08 Sep 2010 10:02 am
Bydlisko: Zvolen

Naspäť na sweter