dobry den,
chcel by som sa spytat ludi co chovaju rybky garra rufa ci sa nestretli s podobnym problemom ako mam ja.
pred dvoma dnami som konecne kupil rybky do mojho noveho akvaria. akvarium som zabiehal 3 tyzdne. velkost akvaria je 100*40*40, filter fluval u3, ohrievac jaeger 125w, teplota vody bola najskor 28, teraz som ju znizil na radu na cca 24-25, osvetlenie led 3*1m 7,2w 6000kelvinov. na dne je cca 22kg strku velkosti 3 a 4, rastlinky zive ale iba anubiasy - 6 mensich korenov, 4 kusy velkych bridlic. spolocnost garam robia endlerky cca 18 kusov a jeden prisavnik.
prisavnik a endlerky tam boli vlozene tyzden pred garami kvoli testu ci je akva zabehnute a ziadne problemy som neobjavil takze az po tom tyzdni som sa odvazil vlozit gary - 30 kusov.
moj problem spociva v tom ze cca polovica gar sa stale v jednom rohu pokusa vyskocit z akvaria. svetlom to nieje robia to aj v case ked je zhasnute (svietim od 11 do 21), skusal som ci to nieje vybraciami filtra ale ani po hodine po vypnuti filtra neprestali. jednej gare sa nakoniec podarilo vyskocit (akva som uz zadebnil aby sa to neopakovalo) a jednu som dnes nasiel na dne skapatu. su tam sice len cca 48 hodin teraz ale nechcem nieco zanedbat a prist zbytocne o dalsie. dnes po praci idem kupit ph meter nech odmeram ph ci nieje problem tam ale inak netusim kde by mohol byt problem. ked im dam zrat prestanu a venuju sa zradlu ale ked dojedia vratia sa k pokusom o samovrazdu

.
viem ze to moze byt cisto len zmena prostredia a musia si zvyknut ale pisem radsej skor ci sa s takym niecim niekdo uz nestretol a nehovori mu to nieco. kazda mrtva rybka zamrzi a nechcem prist o dalsie

dakujem za kazdu odpoved