Ahoj, ja len trochu odbocim. Mne sa Galaxky normalne mnozia

Prisiel som na to nahodou....
Na temu Amazonia, popravde ja som si ten substrat vyskusal po prvy raz pred rokom cca a uprimne nevidim v nom nejake super vyhody, teda okrem farby. Uspesne pouzivam Akadamu hard a pod nu vyzivny substrat. Prave sa chystam zalozit svoje prve mini (40l) a tam chcem pouzit ARGO substrat pre vodne rastliny (vraj je bombovy) a na vrch Akadamu ktoru som prebehol sitom koli mensej frakcii. Tak som dost zvedavy. Na Amazonii mi okrem ineho vadilo ze je na moj vkus lahka, kopce mi teda nijako zvlast nedrzali, a Japoniky si s nou hrali cricket ako nic. Niekde som dokonca cital, ze je umelo sytena prvkami... Po par mesiacoch som aj tak musel do nadrze liat "kvanta" hnojiv, inak rastliny hladovali. Takze pod Amazoniu treba pouzit aj zasobny substrat ktory obsahuje kvantum dusicnanov, Fe a Fosforu. (napriklad od ADA, ktory je ale kure*sky drahy). Ale nevyhnes sa liatiu Mikroprvkov a K, ktore nastastie nie su pre vznik rias kriticke.
Tu metodu od Vladu Trcky som skusal a myslim ze je dobra (ale bol to zatial jedenn pokus...)
A na zaver, ani mne nechcelo HC na Amazonii nejako raketovo rast, mohla za to privelka zrnitost, nemal som tu jemnu... A potom ako som uz pisal, Japonicy to neustale rozoberali...
Nech Ti to rastie a dufam ze som Ti to tu nezaspamoval