Davno som nic nepisal, tak skusim zhrnut co sa za mesiac udialo.
Hnojenie - zacal som denne hnojit mikro/makroprvky z namiesanych hnojiv. Prvy tyzden trochu zhurta, teraz radsej pekne postupne hnojim a priebezne meriam. Posledny cyklus pred vymenou vody som mal nasledovne hodnoty: NO2=0, NO3=30, PO4=0.2, Fe=0.5, KH6, PH 6.8. Zistil som, ze sa mi tvori dostatok NO3 aj bez hnojenia (posledny cyklus som daval len jednu davku KNO3). PO4 dodavam podla planu 1 davka by mala dodat 0.11 mg/l a ja na konci tyzdna nameram 0.2 po 6-tich davkach... asi skusim tento tyzden pridat 1-2 davky naviac.
Rybky a krevetky - Krevetky sa nejako rychlo mnozia

, v polovici Marca som kupil 12ks. Hoci povodnych ubudlo, ale vdaka mladym je ich teraz asi 40-50. Musel som kvoli malym pridat shrimp protector. Borarasky trosku podrastli inak su stabilne vesela partia

.
Rastlinkam sa vcelku dari. HC a Eleocharis rastu stablinym tempom. Pekne sa rozrastol/zhustol Lileaopsis aj Marsilea. Zda sa mi, ze odkedy hnojim, Marsilea chyta krajsiu tmavo zelenu farbu. Mach na strome rastie, hoci sa to nezda poriadne som ho pred tyzdnom zostrihal.
Riasy - stve ma prave mach na strome. V niektorych miestach sa drzia male jemne chumaciky zelenej vlaknitej riasy, z ktorej sa natahuju biele vlakna ako pavucina

. Mechanicky odstranujem, ale nejdem sa toho zbavit... CO2 by malo byt ok, viac nemozem dodavat. Prudenie je myslim takisto dostatocne. Mozno vela svetla lebo mach je rovno pod svetlom... Myslite ze by pomohlo raznejsie zostrihanie machu? Alebo skusit aplikovat lokalne "tekuty uhlik" ?
aktualne foto: