Rád by som sa s Vami podelil o svoje akvárium už na začiatku, v zábehu a požiadal o rady, pripomienky.
Rozhodol som sa začať s malým 50L akváriom aj keď viem, že pre začiatočníka to nie je najlepšia voľba. Pôvodne some chel väčšie, ale vplyv na voľbu malo aj miesto - existujúca skrinka, kde som chcel akvárium položiť. Hoci som skrinku upravil, vystužil, nemal som odvahu položiť tam väčšie akva, 150 kg a viac. Možno neskôr, ak to pojde, ale radšej už na skrinku špecialne na to vyrobenú.
Umiestnenie akvária - opticky oddeľuje dve miestnosti - malo veľký vplyv na hardscape, výber rastlín, dekorácií, umiestnenie techniky... Pretože akvárium je viditeľné z troch strán umiestnil som všetky hadice, pripojky na jedinú skrytú stranu. Je to výzva aj preto, lebo pri vstupe do bytu okamžite zachytí pohľad návštevníka, takže by to malo nejako vyzerať. Tak uvidím, ako to dopadne, snáď nebude hanba

Založené 23.1.2015
Akvárium: Dennerle scaper`s tank 50L (45cm x 36cm x 31 cm)
Osvetlenie: Dennerle scaper`s light 24W
Filtrácia: externý filter JBL Cristal Profi e401 greenline, sklenené vtokové/výtokové trubice (lily pipes)
CO2: kompletný set s nočným vypínaním, 2,1 l fľaša, sklenený difúzor
Substrát: výživný substrát ADA Power Sand Special S asi 1-1.5 cm na dne, zvyšok ADA Aqua Soil Amazonia Powder
Dekorácie: kamene najdené v lese (asi kremenec), koren Finger Root, Dennerle kremicity piesok nano biely
Flóra: Zvolil som len kobercové, aby to proporčne sedelo s dominantným stromom a vzhľadom na to, že akvárium je viditeľné aj zo zadnej strany (opticky oddeľuje dve miestnosti).
rastlinky Dennerle in-vitro:
- Hemianthus callitrichoides ´Cuba´
- Taxiphyllum barbieri
- Eleocharis pusilla
- Utricularia graminifolia
Fauna: pribudne až po zábehu