Hagen JF50 Marina



Ak mate doma výrobok o ktorom chcete napísať recenziu

Hagen JF50 Marina

Odoslaťod MajoX » 11 Feb 2017 16:12 pm

Ahojte, skoda ze som si tu temy okolo Hagen filtrov neprecital skor.. kupil som si Hagen, vnutorny JF50 Marina.. lebo to bol jediny filter s rampou ktory v SuperZoo mali.. nema sice kontrolu rychlosti prudenia vody, ale da sa otacat smer prudenia, napojit hadicka na vzduch, je do 50l, pricom iba 3,3W spotreba a udavany max je 300l/h.. vnutri je maly molitan a krabicka s kamienkami a uhlim. Mne slo o tu rampu, tak som to zlozil s rampou, mini molitan a krabicku vymenil za o dost vacsi molitan (aspon spomali prietok) zabehnuty v inom filtri, ponoril do akva, pustil.. a... no a vibruje silnejsie ako zensky vibrator.. ostal som poriadne zaskoceny, mam doma 3 rozne vnutorne filtre a aj zavesny ale toto je doslova katastrofa.. :( :( :( skusil som vymenit rampu za za normalny vytok ale rozdiel som necitil.. necham ho bezat den - dva a ak to nestichne, tak im to pojdem otrieskat o hlavu.. Stal 14,99 co sice nie je horibilna suma ale nas.re to.. Na tom origo do setu (tetra 30l) je odlomeny drziak a nepacilo sa mi to mat pripevnene drotikom, tak ze vymenim za nieco ine.. mali tam aj tie ale chcel som daco lepsie.. Zvazoval som aj Aquael co mam doma, je tichucky, da sa ovladat prietok, ale tento mal rampu a zmestilo sa do neho viac filtracnej hmoty.. Cital som aj o Vasej spokojnosti s Denerle filtrami ale tie tam nemali..

S rampou som ho chcel hlavne preto, ze akva je uplne zarastene a chcem aby sa prud dostal vsade, aj na koberce vpredu.. Pri normalnom prudeni z ostatnych filtrov som mal pocit "hluchych" miest kde stala voda..
Tento hladinu ceri krasne, vdaka tej rampe je pohyb vody v celom akva super. Ale ten rachot je hrozny.. chladnicka je ovela tichsia..
Mate s tym niekto skusenosti? Utisi sa to? Stve ma to hlavne kvoli tomu ze tie vibracie pocujem do druhej izby tak si ani nechcem predstavit ake to robi stresy rybam.. sak tie filtre by nemali takto rachotit no nie?
MajoX
 
Príspevky: 250
Založený: 07 Jún 2016 10:39 am
Bydlisko: Bradáčova 2,BA

Reklama

Re: Hagen JF50 Marina

Odoslaťod I.P. Pavlov » 14 Feb 2017 22:31 pm

Ktorý ako. Možno i tento model nemusí byť hlučný, ale práve tento kus "nevyšiel". Počkaj deň, dva a uvidíš. Niekedy som takéto filtre upravoval inou prísavkou (gumou). Nalepil som tam väčšiu a pomohlo. Poupravuj prívodný kábel (do siete) tak, aby sa čo najmenej dotýkal skiel akvária. Skús ho i s molitanom posadiť na dno (na skúšku) či stíchne.
Mám takéto čerpacie hlavy-filtre, no nepoužívam ich. Prešiel som na tie od Den..lle a už iné nechcem. Upravím na nich molitán a fičia. Ticho a bez zníženia prietoku :)
Obrázok používateľa
I.P. Pavlov
 
Príspevky: 2661
Obrázky: 9
Založený: 19 Jan 2016 23:39 pm


Naspäť na Recenzie výrobkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.