Kubo napísal:Citaj a potom pis asi posledne prispevky necitas co?atiles napísal:kubko kubko, zase sa blamuješ, citujem: ale preco im ten substrat potom nepomohol pri sinici ked to je neviem aky "dobry substrat"
Tak toto je kravina ze je obohateny.Proste blbost.O co je obohateny?Toto pocujem od teba teraz prvy kratstrbino napísal:neviem o tom zeby do seba sal ziviny, asi si cital zlú teóriu, kedze on je one obohateny, tym padom netreba davat do akva tolko hnojiv a podobne, a ak tam oni dali nejake hnojiva tak to uz je ich nevedomostou, tak ako kedysi mojou. Preto by som necekal narozdiel od teba , ze substrat vylieci, pripadne zabrani sinici. Je to dost naivne![]()
Dettostrbino napísal:s tebou sa vsak nema cenu bavit asi o nicom ak som zistil
Oki strbino ja som sa nechcel s tebou hadatstrbino napísal:ano, thomas, ale nikto nehovoril ci sa bavime o novom alebo a o starom.
A ide tu aj o to ze kubo hovoril aj o tom ze napr ADA soil nie su nicim vynimocne, co neviem ako moze posudzovat bez skusenosti.
Ja ho mam a myslim si ze je lepsi ako strk, lebo vidim zmeny, ale nemozem uz zato ze kazdy mame ine skusenosti,
a to teplo, proste ked si chcel nejaku teoriu tak som ti ju odpisal zo sacku od AC
hawk
Sorrymate napísal:Kubo, radsej napis ze do tvojho 340l akva ho nemienis kupovat, lebo by ta to vyslo draho, ale nie ze je to obycajny substrat. Taketo dristy si nechaj
No ved to chcem kuuuurna cely cas naznacit preco AC ked mozte mat aj krajsie akvaria ako ja s obycajnym strkom a usetrite este peniazeSorrymate napísal:Kubo, si frajer ked dokazes mat take pekne akva aj bez AC. Ale my amateri musime siahnut po prostriedkoch, ktore nam ulahcia cestu dosiahnut tvoju uroven
Kubo napísal:No ved to chcem kuuuurna cely cas naznacit preco AC ked mozte mat aj krajsie akvaria ako ja s obycajnym strkom a usetrite este peniaze
Pozri a na toto som zabudolSorrymate napísal:
"Posledným substrátom je Rataj Aquaclay Ground. Zrnitosť je dosť rôzna a to 1-4 mm. Balený je po 10 litroch. Najskôr som sa dosť obával" tohto štrku a to vo všetkých smeroch - sadenie rastlín, odkalovanie. Ako prvé plus by som uviedol jeho tmavú farbu (tehlovo červená), rybkám farba vyhovuje. Taktiež sa od neho dosť odráža" osvetlenie. Je taktiež ľahký, ale nie až tak veľmi ako Filtus Floran. Sadenie rastlín je bezproblémové. Veľmi rýchlo sa zakoreňujú a majú bohatý koreňový systém. Ako príklad by som "odporučil" pozrieť fotku Echinodorus horizontalis, ktorú nájdete v galérii. Korene boli dlhé okolo 30-40 cm. Dno sa odkaluje veľmi dobre. Bez problémov sa dostáva detrit i z nižších častí dna, nakoľko tento substrát nie je až tak "uľahnutý". V akváriu mám i väčších pancierničkov, a to Corydoras nanus a Corydoras paleatus. V dne neustále ryjú a hľadajú potravu, ale rastlinky sa pekne držia v dne. Zo začiatku som sa bál, že budem musieť denne sadiť rastlinky, ale moje obavy sa nepotvrdili. Ešte jedna "zaujímavosť". Pri "klasickom" akvaristickom štrku sa mi vždy v lete zhruba v strede akvária v dne "objavila" sinica, nakoľko mi tam zhruba hodinku svietilo slnko. Odkedy mám Aquaclay Ground tento problém už nemám. Možno to bude tým, že sa dá tak dobre odkaliť dno."
Autor: Dodo
Krajsi pre mna nieje ale to je iba moj nazor mam radsej prirodzeny strk takej farby ako cca v prirode aby to bolo prirodzenejsie.Adu som nazivo nevidel ale ta vyzera podla obrazkov lepsie ako AC.Miloš napísal:kubo a co tak subjektivny pocit ze AC/ADA je krajsi ako obycajny strk a ta investicia mi zato stoji
Cenove porovnanie presne 1:3.porovitost a naco ked nieje material vo filtri?To ze nieje Ac ulahnute neberiem ako vyhodu.To ze obsahuje minerali ani neregistrujem.Hmotnost tiez nepodstatne ked mam obchod v meste.Dostupnost taka ista.Sorrymate napísal:Nemam skusenosti s granitom. Ake je cenove porovnanie?
- ziadna vnutorna porovitost a tym nulove filtracne schopnosti
- ulahnutost oproti AC
- obsahuje mineraly
- vaha (pri velkych akva dost podstatna vec, preprava)
- dostupnost???
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.