HELP S AQUA CLAY GROUND



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod strbino » 13 Jan 2007 16:27 pm

neviem o tom zeby do seba sal ziviny, asi si cital zlú teóriu, kedze on je one obohateny, tym padom netreba davat do akva tolko hnojiv a podobne, a ak tam oni dali nejake hnojiva tak to uz je ich nevedomostou, tak ako kedysi mojou. Preto by som necekal narozdiel od teba , ze substrat vylieci, pripadne zabrani sinici. Je to dost naivne :lol: :lol:
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Reklama

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod atiles » 13 Jan 2007 16:30 pm

Kubo napísal:
atiles napísal:kubko kubko, zase sa blamuješ, citujem: ale preco im ten substrat potom nepomohol pri sinici ked to je neviem aky "dobry substrat"
Citaj a potom pis asi posledne prispevky necitas co?

kubko kubko :lol:
Obrázok používateľa
atiles
 
Príspevky: 310
Obrázky: 51
Založený: 19 Apr 2006 23:35 pm
Bydlisko: žilina

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 16:32 pm

strbino napísal:neviem o tom zeby do seba sal ziviny, asi si cital zlú teóriu, kedze on je one obohateny, tym padom netreba davat do akva tolko hnojiv a podobne, a ak tam oni dali nejake hnojiva tak to uz je ich nevedomostou, tak ako kedysi mojou. Preto by som necekal narozdiel od teba , ze substrat vylieci, pripadne zabrani sinici. Je to dost naivne :lol: :lol:
Tak toto je kravina ze je obohateny.Proste blbost.O co je obohateny?Toto pocujem od teba teraz prvy krat :lol: :lol: :lol:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod strbino » 13 Jan 2007 16:46 pm

Ja som pisal asi 100krat o tom ze mam obohateny aquaclay, ja mam totiz aquaclay ground stare dno, takze nevies ci ho aj oni nemali.
Dalsia vyhoda je 66% porovitost, vela miesta na usadenie sa nitrifikacnych bakterii, + teplo sa rozlozi v AC rovnomernejsie po celom objeme ako pri obycajnom strku. Ja osobne ho mam len v malom akvariu, kde vidim zmeny iproti tomu ked som mal v nom strk, hlavne vo vode.
A to ze ty si myslis ze v nicom nema nikto lepsie akva od teba je zaujimave, kazdy ma to svoj nazor. Niekto ma totiy lepsi substrat, niekto lepsiu filtraciu, iny dava lepsie chemikalie do vody, preto nie je mozne povedat v com robi aquacly moje aavarium lepsie pripadne horsie od toho tvojho....................
s tebou sa vsak nema cenu bavit asi o nicom ak som zistil
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 16:52 pm

To strbino: Dufam ze si to nepochopil tak ze ja mam najlepsie akvarium :lol:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod thomas111 » 13 Jan 2007 16:53 pm

Chlapci, nehadajte sa na kravinach. Obaja mate pravdu.
Su dva druhy substratu AquaClay. Nove a stare dno. Nove je podla mna obycajny il, paleny nejakou technolougiou, ktora dokaze vytvorit obrovsky pocet porov, stare dno je + ponorene v nejakej zmesy nejakych latok, na zvysenie rychlosti usidlovania bakterii v nom.

Tentokrat sa musim zastat Kuba, nie preto ze je to dobry kamos :) ale preto, lebo z vlastnej skusenosti viem, ze AC nieje ziaden zazracny substrat ako si to vela ludi co ho nema/ma mysli. Ja som ho kupoval vlastne len preto lebo sa mi velmi paci. Ale to je uz len vec c vkusu.
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 16:55 pm

strbino napísal:s tebou sa vsak nema cenu bavit asi o nicom ak som zistil
Detto :wink:

A z toho co pises to teplo a neviem co neviem ci je to vobec podstatne v akvariu. :wink: Poznam akvaristov ktory maju lepsie akvaria ako ja a maju obycajny strk :)
Naposledy upravil Kubo dňa 13 Jan 2007 16:57 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod atiles » 13 Jan 2007 16:56 pm

na trhu je viac druhov AC, niektoré sú určené na použitie ako substrát, niektoré ako filtračné médium, ale neviem či by sme zbadali nejaký rozdiel pri zámene. myslím že sa dajú zohnať aj rôzne zrnitosti.
Obrázok používateľa
atiles
 
Príspevky: 310
Obrázky: 51
Založený: 19 Apr 2006 23:35 pm
Bydlisko: žilina

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod strbino » 13 Jan 2007 16:57 pm

ano, thomas, ale nikto nehovoril ci sa bavime o novom alebo a o starom.
A ide tu aj o to ze kubo hovoril aj o tom ze napr ADA soil nie su nicim vynimocne, co neviem ako moze posudzovat bez skusenosti.
Ja ho mam a myslim si ze je lepsi ako strk, lebo vidim zmeny, ale nemozem uz zato ze kazdy mame ine skusenosti,
a to teplo, proste ked si chcel nejaku teoriu tak som ti ju odpisal zo sacku od AC
hawk
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Sorrymate » 13 Jan 2007 17:07 pm

Kubo, radsej napis ze do tvojho 340l akva ho nemienis kupovat, lebo by ta to vyslo draho, ale nie ze je to obycajny substrat. Taketo dristy si nechaj :D

"Posledným substrátom je Rataj Aquaclay Ground. Zrnitosť je dosť rôzna a to 1-4 mm. Balený je po 10 litroch. Najskôr som sa dosť obával" tohto štrku a to vo všetkých smeroch - sadenie rastlín, odkalovanie. Ako prvé plus by som uviedol jeho tmavú farbu (tehlovo červená), rybkám farba vyhovuje. Taktiež sa od neho dosť odráža" osvetlenie. Je taktiež ľahký, ale nie až tak veľmi ako Filtus Floran. Sadenie rastlín je bezproblémové. Veľmi rýchlo sa zakoreňujú a majú bohatý koreňový systém. Ako príklad by som "odporučil" pozrieť fotku Echinodorus horizontalis, ktorú nájdete v galérii. Korene boli dlhé okolo 30-40 cm. Dno sa odkaluje veľmi dobre. Bez problémov sa dostáva detrit i z nižších častí dna, nakoľko tento substrát nie je až tak "uľahnutý". V akváriu mám i väčších pancierničkov, a to Corydoras nanus a Corydoras paleatus. V dne neustále ryjú a hľadajú potravu, ale rastlinky sa pekne držia v dne. Zo začiatku som sa bál, že budem musieť denne sadiť rastlinky, ale moje obavy sa nepotvrdili. Ešte jedna "zaujímavosť". Pri "klasickom" akvaristickom štrku sa mi vždy v lete zhruba v strede akvária v dne "objavila" sinica, nakoľko mi tam zhruba hodinku svietilo slnko. Odkedy mám Aquaclay Ground tento problém už nemám. Možno to bude tým, že sa dá tak dobre odkaliť dno."
Autor: Dodo
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 17:15 pm

strbino napísal:ano, thomas, ale nikto nehovoril ci sa bavime o novom alebo a o starom.
A ide tu aj o to ze kubo hovoril aj o tom ze napr ADA soil nie su nicim vynimocne, co neviem ako moze posudzovat bez skusenosti.
Ja ho mam a myslim si ze je lepsi ako strk, lebo vidim zmeny, ale nemozem uz zato ze kazdy mame ine skusenosti,
a to teplo, proste ked si chcel nejaku teoriu tak som ti ju odpisal zo sacku od AC
hawk
Oki strbino ja som sa nechcel s tebou hadat :) Ale este raz ta podpichnem.Ked mas ADA soil v com si spozoroval zmenu?Zmenili sa nejak parametre alebo nieco?Lebo podla Phantomovho akvaria viem posudit aj bez skusenosti :wink: Trosku ma to nasralo chapes ked tu pisem texty a stale ste to brali nejak bokom a nevysvetlili ste v com su vase akvaria lepsie od mojho ked mate AC a vlastne ani teraz nic neviem ale to uz je jedno nebudem to tu uz rozoberat zbytocne ak nic sa nedozviem. :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod strbino » 13 Jan 2007 17:16 pm

:D
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 17:18 pm

Sorrymate napísal:Kubo, radsej napis ze do tvojho 340l akva ho nemienis kupovat, lebo by ta to vyslo draho, ale nie ze je to obycajny substrat. Taketo dristy si nechaj :D


Nieje drahy , ale ako substrat je drahy ked neurobi nic navyse ako obycajny strk. Chapes ? :lol: Keby som chcel tak uz mam AC v kazdom akvariu. :lol:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod strbino » 13 Jan 2007 17:21 pm

ja ADA nemam, tak ja neviem ci je lepsie ci nie je, rpeto pisem ze to musia posudit tí, co ho maju, a to nie som ani ja ani ty :)
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Sorrymate » 13 Jan 2007 17:27 pm

Kubo, si frajer ked dokazes mat take pekne akva aj bez AC. Ale my amateri musime siahnut po prostriedkoch, ktore nam ulahcia cestu dosiahnut tvoju uroven :lol:
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 17:30 pm

Sorrymate napísal:Kubo, si frajer ked dokazes mat take pekne akva aj bez AC. Ale my amateri musime siahnut po prostriedkoch, ktore nam ulahcia cestu dosiahnut tvoju uroven :lol:
No ved to chcem kuuuurna cely cas naznacit preco AC ked mozte mat aj krajsie akvaria ako ja s obycajnym strkom a usetrite este peniaze :wink:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Sorrymate » 13 Jan 2007 17:34 pm

Kubo napísal:No ved to chcem kuuuurna cely cas naznacit preco AC ked mozte mat aj krajsie akvaria ako ja s obycajnym strkom a usetrite este peniaze :wink:

No preto, ze nemozme. :o
My na to aby sme vyhrali, potrebujeme hrat nefer s piatym esom v rukave :lol:
Je tak strbi?
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Miloš » 13 Jan 2007 17:35 pm

kubo a co tak subjektivny pocit ze AC/ADA je krajsi ako obycajny strk a ta investicia mi zato stoji
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 17:39 pm

Sorrymate napísal:
"Posledným substrátom je Rataj Aquaclay Ground. Zrnitosť je dosť rôzna a to 1-4 mm. Balený je po 10 litroch. Najskôr som sa dosť obával" tohto štrku a to vo všetkých smeroch - sadenie rastlín, odkalovanie. Ako prvé plus by som uviedol jeho tmavú farbu (tehlovo červená), rybkám farba vyhovuje. Taktiež sa od neho dosť odráža" osvetlenie. Je taktiež ľahký, ale nie až tak veľmi ako Filtus Floran. Sadenie rastlín je bezproblémové. Veľmi rýchlo sa zakoreňujú a majú bohatý koreňový systém. Ako príklad by som "odporučil" pozrieť fotku Echinodorus horizontalis, ktorú nájdete v galérii. Korene boli dlhé okolo 30-40 cm. Dno sa odkaluje veľmi dobre. Bez problémov sa dostáva detrit i z nižších častí dna, nakoľko tento substrát nie je až tak "uľahnutý". V akváriu mám i väčších pancierničkov, a to Corydoras nanus a Corydoras paleatus. V dne neustále ryjú a hľadajú potravu, ale rastlinky sa pekne držia v dne. Zo začiatku som sa bál, že budem musieť denne sadiť rastlinky, ale moje obavy sa nepotvrdili. Ešte jedna "zaujímavosť". Pri "klasickom" akvaristickom štrku sa mi vždy v lete zhruba v strede akvária v dne "objavila" sinica, nakoľko mi tam zhruba hodinku svietilo slnko. Odkedy mám Aquaclay Ground tento problém už nemám. Možno to bude tým, že sa dá tak dobre odkaliť dno."
Autor: Dodo
Pozri a na toto som zabudol :lol: \

-Granit tiez dostatocne tmavy
-svetlo sa odraza od hociakeho substratu od granitu napr. tiez
-rybam farba tiez vyhovuje
-sadenie rastlin tiez bezproblemov a tiez sa dobre zakorenuju v 340tke som mal echinodor ktory mal metrove korene ked som ho vytahoval tak cele dno islo s nim. :lol:
-Odkalovanie tiez no problem
-pri granite sa nemusim obavat ze mi rastlinky vyjdu to je este plus :lol:
-so sinicou neviem ale tu som videl aj na AC aj na obycajnom strku :lol:

Hehe toto uz bolo iba zo srandy nechcem uz velmi tymto provokovat :o
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 17:41 pm

Miloš napísal:kubo a co tak subjektivny pocit ze AC/ADA je krajsi ako obycajny strk a ta investicia mi zato stoji
Krajsi pre mna nieje ale to je iba moj nazor mam radsej prirodzeny strk takej farby ako cca v prirode aby to bolo prirodzenejsie.Adu som nazivo nevidel ale ta vyzera podla obrazkov lepsie ako AC.
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 17:51 pm

Inak sorry chlapci ked som niekoho urazil alebo nieco.Strbino tebe sa osobne ospravedlnujem dufam ze uz zajtra nebudes namna nasrany a ze pokecame v buducnosti bezproblemov :D
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Sorrymate » 13 Jan 2007 17:52 pm

Nemam skusenosti s granitom. Ake je cenove porovnanie?
- ziadna vnutorna porovitost a tym nulove filtracne schopnosti
- ulahnutost oproti AC
- obsahuje mineraly
- vaha (pri velkych akva dost podstatna vec, preprava)
- dostupnost???
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Kubo » 13 Jan 2007 18:03 pm

Sorrymate napísal:Nemam skusenosti s granitom. Ake je cenove porovnanie?
- ziadna vnutorna porovitost a tym nulove filtracne schopnosti
- ulahnutost oproti AC
- obsahuje mineraly
- vaha (pri velkych akva dost podstatna vec, preprava)
- dostupnost???
Cenove porovnanie presne 1:3.porovitost a naco ked nieje material vo filtri?To ze nieje Ac ulahnute neberiem ako vyhodu.To ze obsahuje minerali ani neregistrujem.Hmotnost tiez nepodstatne ked mam obchod v meste.Dostupnost taka ista. :lol:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1611
Obrázky: 169
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: HELP S AQUA CLAY GROUND

Odoslaťod Richard Tokušev » 15 Jan 2007 14:49 pm

No keby som si mal vybrať, tak by som si vybral lávu primeranej frakcie. Dekoratívne je dobrá a vynikajúce vlastnosti k pestovaniu rastlín. Len nepoznám žiadneho dodávateľa pre požadovanú frakciu t.j.3-5 mm.

Čo sa týka diskusie. Každý má iné skúsenosti. Niekto nepotrebuje ADU lebo rastlinky mu rastú v "obyčajnom" kremičitom štrku a niekto má ADU a rastlinkam sa nemusé dariť.
Záleží to od mnohých faktorov. (voda, svetlo, živiny, bio,...)
Osobne si myslím, že vyvinuté dná a prípravky spomínanej firmy majú čosi do seba.
Richard Tokušev
 

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.