Akva je uz len Hidden (zakryte dekami)

Po aplikovani BlueExit podla pokynov sa 2-3 dni zdalo, ze sinica sa zastavila.
V navode vsak pisu, ziadna vymena vody 14 dni po kure... O dalsie tri dni mi akva sinica pohltila, doslova v priebehu 24-48 hodin...
V stredu odkryjem... ryby pojdu do 100l suda s povodnou vodou+RO, rastliny, ak sa nieco zachrani tiez...sprevadzkujem tam jeden stary externy filter (dufam, ze pojde). Vsetko von, planujem vyhodit drevo - SiravaWood (zjavne to fakt nebol najlepsi napad - uz je na vela miestach uplne makke a rozpadava sa), chcem vyhodit aj to pozadie z bridlice - Mam podozrenie, ze sa za nim drzi mega sajrajt a mozno uhynute ryby, ... a chcem vybrat aj substrat... hagen necham, premyjem, spodok vyhodim, mozno je aj tam zdroj neprijemnosti... Uz rok akva nevyzera normalne, same hnede a zelene riasy, k tomu sinica...
No a co dalej

Mozno nieco taketo:
https://www.youtube.com/watch?v=QX76WPyk6NM
alebo pokus o:
https://www.youtube.com/watch?v=px0IosLmkI4
Chcem dat este raz sancu rastlinam, paci sa mi to najviac...
Zaklad bude vytvorit oddelene zony s rastlinami a bez nich.
Kupim Amazoniu aj s power sandom, ale len tam, kde budu rastliny...hodi sa mi aj znizovanie tvrdosti a okyslovanie vody...
Dalej naspodok chcem dat lavovu drt z OBI, kvoli prevzdusnovaniu substratu. Tam, kde rastliny nebudu dam povodny Hagen.
Kamene mam seiru, ale asi nebude dost, tak bud zozeniem dalsie, alebo urcite pojdem pozriet do Kvetnice, odkial ma aj Fazyl v akvariach kamene...mam to blizko a snad sa bude dat poobzerat po niecom vhodnom...
Drevo nemam zatial ziadne, ale bez neho si akva predstavit neviem...
Chcem to skusit s nie velmi narocnymi rastlinami, velmi jemnym hnojenim a CO2 hlavne kvoli znizovaniu Ph... Dalej hlavne RO voda a MUSIM zlepsit udrzbu...Ked som to teraz natiahol z 2 na 3 tyzdne, velmi sa to prejavilo...
Dalej neviem, ci dokazem odstranit dokonale silikon z akva (povodne pozadie) a vytiahnut ho natolko, aby som nalepil foliu zo zadnej srany.. Ak nie, napadlo mi vlozit dovnutra brusene (pieskovane)sklo, samozrejme hladkou stranou do akva, lebo tu pieskovanu by som zrejme nedokazal ocistit od rias... Oriesok bude aj schovat filter, ktory je sucastou akva...mozno biele sklo...neviem.
Kedze pojde skoro o novozalozene akva, rybky si zrejme v sude pobudnu... Rozmyslam aj posunut skalare dalej a dat napr. Sumcekov sklovitich, ktori sa mi veelmi pacia... ale to ma casu...
Ta tak
PS.: Nema niekto v KK alebo blizkom okoli moznost pozicat cca 100l akva, alebo prichhilit moju osadku na mesiac?