Tak som včera do 00:30 máčal ruky v akva...
Prišla zásielka rastliniek od Akvarium Ruzicka... Skoro všetky v slušnej kondícii, až na Microsorium pteropus, ktorý prišiel fľakatý, škaredý a zvažujem, či ho vôbec použiť. A Eleocharis minima, ktorý má dorastať do 2-4cm..hmm asi tam bolo viac košíčkov El. Parvulla (všetky majú už teraz 8-10cm) Budeme strihať.
Po dovolenke dostanem od Marla Microsorium Pteropus Narrow a verím, že to bude fakt solitér akvárka. Pôjde vpravo dozadu.
Sadil som ešte Hygrophylla Corymbosa minima (ešte 2 košíčky zostali) a dozadu Rotaly Rotundifolia, Wallichii a Russila - tie zatiaľ skoro nevidno, sú dosť nízke.. Počítam, že tú Wallichii možno nedokážem uspokojiť, je asi dosť náročná.
Staurogyne Repens už som mal, aj Microsorium Pteropus Windelow a nejaké Anubiasy (Jeden kvitne).
Svietim už 6 hodín denne, CO2 púšťam z bomby, nehnojím, ale idem to riešiť.
Mám tam zopár Ancistrusov, čo mi doniesol kamoš, že nevie čo s nimi...
Objednaných mám 10 týchto krásavcov:
http://www.akva.sk/burza/?ad_listing=pterophyllum-scalare-belemPlánujem SAE 7-10 ks
A potrebujem poradiť s výberom malých rybiek húfového charakteru... neónky to síce doma istia (4/5 domácnosti hlasujú v ich prospech) ale keby sa našlo niečo trošku iné....
Minule som obzeral nejaké Aterínky, núkali mi tetry konžské (neviem), a koľko kusov by ste tam ubytovali?
Pôvodne som myslel, že 70-100 ks neóniek, ale teraz mám pocit, že je to veľa, či?
Vďaka a sorry za kvalitu fotiek (mobil + zakalená voda po sadení)
PS.: Sieťka na výživné dno je SUPER! Už by som mal z toho mix...
Pekný deň všetkým
PS2.: Hej a celé sa mi to zatiaľ akosi nepáči - korene a kamene áno, tam som spokojný. Skôr rozloženie rastlín (Nejaké návrhy na zlepšenie???) Vincent???