Hello, tak malý apdejt...
Nemôžem povedať, že akváriu sa nedarí, ale ani opačne...
Existuje v ňom istá rovnováha, ale tá zahŕňa aj isté, povedzme nedokonalosti... GDA, či GSA ...sklo kamene a pozadie a niektoré rastlinky.
Ešte ani raz mi rastliny "nebublali", čo mi samo o sebe nevadí, ale potom mám pocit, že čosi chýba... možo svetlo, aj keď svietim 4x80W + zanedbateľný LED pásik, CO2 bublem, snažím sa hnojiť...
Akvárkom prešlo už viacero druhov rastlín a tie s jemnučkými malými lískami (Micranthemum micranthemoides, Hydrocotyle tripartitaa par ďalších) sú veľmi rýchlo týchto lístok zbavené (zrejme SAE, prísavníci, otíci ...alebo iný tip?) Denne prikrmujem tabletami
Darí sa Microsorkam, Rotalle rotundifolii, Eleocharisu, anubiasom (až na riasu, ktorú majú už od prinesenia od mamy), pekne sa drží stauro a nový pogostemon sa trocha ťahá hore, ale inak vyzerá pekne. Zapáčilo sa mi aj trocha pistie na hladine...
Hnojil som naskôr Ferox NPK, teraz aktuálne skúšam kombináciu Profito, Ferro, Nitro... Aktuálne hodnoty:
NO3 18
NO2 0
GH 14
KH 10
PH 7,2
Cl 0,8
CO2 15
PO4 0,04
Fe 0
K 16
Zvyšujem železo, mierne uberám Nitro, ale chýba PO4.
Čomu nerozumiem je ten chlór...už niekoľko výmen vody dopĺňam 90% RO vody... Je možné že chlór je zo Sava, v ktorom som týždeň pred meraním vykúpal CO2 difozor? (potom vyplachoval čistou vodou)... Doteraz som mal stále 0.
Obyvatelia sa držia statočne, až na pár úspešných pokusov o útek a úhyn asi 3 ks tetry kráľovskej Superblue je tam všetko. Pomaly rastú.
Je mi jasné, že pri update nemajú chýbať fotky, ale toto je väčší kameň úrazu, ako som si myslel... Celé akva nedostanem do záberu, zábradlie tam asi ešte nejaký čas ostane (zrejme navždy).
Musím zas požičať ten širokáč od kamoša, ale stále čakám na zlepšenie kondície akvária.
Taktiež pokrivkáva dokončenie obkladu skrinky a celého okolia akva a prekladá sa na 2016...
Tak uvidíme, vrámci časových možností sledujem Web, vaše parádne dielka a snažím sa vychytávať muchy na tom svojom...
Prajem pekný deň.
Jednu mobilnú...prepáč, Vincent...