Po 6-ročnom akva-pôste (stavba a zariaďovanie domčeka) som presvedčil moje ženy (1+3)

Miesto je pripravené už od projektu domu aj keď je dosť kompromisné (pod schodiskom viditeľným z obývačky) Výhodou je menej prirodzeného svetla, nevýhodou, že predsa bude čiastočne zakryté a bude treba sa naň chodiť pozerať... Čo už, s tým nič nespravím.
Na mieste je elektrina, prívod vodovodnej vody a odpad. Tiež základy pod podlahou.
Samotné akvárium 160*60*70v http://zvierata.bazos.sk/inzerat/46639861/Akvarium-675L.php zatiaľ dohodnuté, čaká na prevoz v Nitre, budúci týždeň sa snáď presťahuje ku mne.
Plánujem rastlinkovo-rybacie akva s posádkou:
skaláre (10ks), neonka červená (cca 40-50ks), botia macracantha (7-10ks), určite nejaké SAE, krevety CJ, ak prežijú...
Je to reálna posádka? Alebo tam bude niečo vadiť/trpieť? Prípadne niečo pridať?
Rastliny ešte nemám vybraté, budem riešiť, keď vymyslím nejaký pekný layout... pár inšpirácií je aj tu

Vo fáze prípravy je konštrukcia stojana + stolárska časť práce na skinkách (to sa bude asi naťahovať do jesene).
FILTRÁCIA
Plánujem z pravej strany akva spraviť vnútorný biofilter (cca 20cm po celej šírke) s hladinovým hrebeňovým prepadom a nasávaním nad úrovňou štrku, výpusť asi rampa v opačnom rohu akva. Nechcem riskovať nejaké vytečenie akvária pri filtry pod akva...
Tu by som zabudoval aj ohrievač zatiaľ cca 300W
OSVETLENIE
V inzeráte je uvedené LED pásiky... netuším čo mám čakať, vyskúšam a pravdepodobne doplním T5 na nejaký rozumný výkon pre rastlinky... Tu sa zíde každá rada, lebo som fakt dosť vypadol z tejto problematiky... budem otravovať priebežne
HNOJENIE
CO2 určite z 6-10kg bomby kvoli čo najdlhšej životnosti - tu to chce domyslieť, najradšej by som ho púšťal do filtra (vstup/výstup???)
PMDD (možno by to chcelo nejaký šikovný DIY dávkovač) zvyšok postupne doladím
POZADIE
aktuálne asi pôjde von, a skúsim zlepiť niečo z kameňa gneis http://www.prirodnekamene.sk/nepravidelny-kamen/kamen-rula-gneis sivo-čiernej farby tak, aby zakrylo aj bok z biofiltrom. Z toho istého kameňa niečo na dekoráciu a layout...
Postupne budem aktualizovať, privítam pripomienky, návrhy, nápady...
Rád by som to čo najviac zautomatizoval, samozrejme za čo najnižšiu cenu

Držte palce