pha napísal:ahoj, nebude to tvrdou vodou, musis este doplnit info o ziarivkach a rozmery akva su ake? najlepsie by bolo aj foto... hnojis niecim?
Stallvester napísal:
200l Juwel Aquarium (100x40x50), 2x Juwel day 45W, na hnojenie som pouzival Bivoj od Rataj, ale uz nie koli pripravkom proti riasam, fotku by som poslal ale asi teraz na nic pretoze som vcera akurat cistil akvarko. Ano mam dost tvrdu vodu ale nepoznam sposob ako ju zmakcit okrem, RO, a pridanim korenov
pha napísal:Stallvester napísal:
200l Juwel Aquarium (100x40x50), 2x Juwel day 45W, na hnojenie som pouzival Bivoj od Rataj, ale uz nie koli pripravkom proti riasam, fotku by som poslal ale asi teraz na nic pretoze som vcera akurat cistil akvarko. Ano mam dost tvrdu vodu ale nepoznam sposob ako ju zmakcit okrem, RO, a pridanim korenov
ako si prisiel na to, ze mas hnede riasy koli tomu, ze mas gh14? fotku asi treba, lebo si mozeme mysliet, ze nemenis vodu - mas ju spinavu a tym padom - mas malo svetla, alebo si mozeme mysliet este vselico ine....,, alebo niekoho popros nech ti to pride pozriet a poradi ti...
pha napísal:Stallvester napísal:
ako si prisiel na to, ze mas hnede riasy koli tomu, ze mas gh14? fotku asi treba, lebo si mozeme mysliet, ze nemenis vodu - mas ju spinavu a tym padom - mas malo svetla, alebo si mozeme mysliet este vselico ine....,, alebo niekoho popros nech ti to pride pozriet a poradi ti...
pha napísal:ahoj, uber svetlo na 7 hodin denne s prestavkou okolo obeda na dve hodiny. zacni vymienat polovicu akvaria kazdy treti den, aspon dva tyzdne po sebe, riasu pri kazdej vymene - riadne odstranuj! neviem este aky mas filter? no dufam, ze vies ze ho mas mat cisty, tie ryby co tam vidim, musia dat zabrat 200l akvarku - co sa hygieny tyka...potom budeme riesit tie rastliny...
dedojozef napísal:Už máš na krku 3 témy s tou istou otázkou! Takýmto spôsobom si u nás vypestuješ povesť otravného a lenivého.
Používaj search.php + hnedá riasa, hnedé riasy ... a študuj.
Milan666 napísal:Ako často meníš vodu? ,čistíš filter? Pri tomto svietení už rastliny potrebujú CO2, alebo skrátiť dobu svietenia. Toto akvárium som už niekde videl, hmmm
Prihnojuješ rastlinky niečím?
Vlado21 napísal:Stallvester, to akva vyzera ako cerstvo zalozene, vobec by som nepovedal, ze ma uz "vyse pol roka". Hneda riasa je typicka prave pre novozalozene nadrze, bez dostatocnej mikroflory/fauny. Obavam sa, ze bojujes s niecim co porazia ini (bakterie+pokles oxidu kremiciteho a cpavku vo vode), len im musis dat cas. Ak to chces urychlit, nastartuj CO2 a zaobstaraj si "biologicke zbrane" ako (este mlade) SAE, krevetky (k tym skalarom skor nejaky vacsi druh, napr. japoniky), otikov, black molly, neritiny a pod.
Stallvester napísal:dedojozef napísal:Už máš na krku 3 témy s tou istou otázkou! Takýmto spôsobom si u nás vypestuješ povesť otravného a lenivého.
Používaj search.php + hnedá riasa, hnedé riasy ... a študuj.
Čo už, keď človek hľadá pol roka pomoc a nikde nič lenivý nie som celý net mam prelúskaný o týchto veciach tak hľadam ludi čo by mi pomohli tu
Stallvester napísal:Ale som si isty ze som musel spravit chybu uz pri zakladani nadrze ... no co uz teraz narobim. Chcem sa len spytat ako pomoze co2 proti riase ?
pha napísal:ahoj, uber svetlo na 7 hodin denne s prestavkou okolo obeda na dve hodiny. zacni vymienat polovicu akvaria kazdy treti den, aspon dva tyzdne po sebe, riasu pri kazdej vymene - riadne odstranuj! neviem este aky mas filter? no dufam, ze vies ze ho mas mat cisty, tie ryby co tam vidim, musia dat zabrat 200l akvarku - co sa hygieny tyka...potom budeme riesit tie rastliny...
Vlado21 napísal:Stallvester napísal:Ale som si isty ze som musel spravit chybu uz pri zakladani nadrze ... no co uz teraz narobim. Chcem sa len spytat ako pomoze co2 proti riase ?
To pozadie mas 3D alebo len tapetu? Ak moznost A) robil (lepil?) si ho ty sam alebo si ho kupil hotove? Ad CO2: napr. co2-proti-riasam-t13299.html
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.