Mám hnedý povlak na sklách takmer v 90% akvariek.No IDE O PREDAJNÚ akvaristiku, čo je obrovský rozdiel s porovnaním s domácou hobby akvaristikou. Mám obmedzené možnosti ci už finančné ,časové a pod. Chcel by som eliminovať tento hnedý povlak na minimum. Ak má niekto dobrý tip tak sem s ním. Predajná akvaristika prerybnené nádrže(v mojom prípade ani nie) osvetlenie vobec nie origoš nad AQ(no Watt-áž v pohode na litre), voda neodstáta neupravená,max. nitrivec(sera) + aquatan(sera). AQ vydrzi max.10 dní, odkaovanie pravidelné, výmena vody pravidelná.Filtračné hmoty molitam pretlacaný vzduchom centrálne.(molitam malých rozmerov na litráž AQ) to to sú veci čo ja nemôžem ovplyvniť. moj názor(vela zivín vo vode,nestabilne AQ) chcelo by to vodu prehnanu cez reverz.osmozu a bolo by. možno UV lampa. Akvarium je nestabilne ale to sa v predajnej akvaristike asi nedá ustaliť ho, keždý týzden nové ryby a tak.Voda z vodovodu obsahuje ako čerstvá voda mnoho výživných látok čiže to je len pre tuto hnedu pliagu len plus.
Ak má niekto fakt skúsenosť s týmto a prakticke riešenie pre cca.2500 litrov vody spolu v 24 AQ tak budem vďačný za kazdu radu.
Už vopred Ďakujem