Hnojivo Brutus



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod jzamko » 04 Nov 2006 14:44 pm

luboss14 napísal:
jzamko napísal:Požívam Brutus a som s ním spokojný, mal som problémy s Fe: 0 mg/l a červenali mi listy rastlín, začal som s " kúrou" na Fe- Bioflor- bohviečo nedokázal, no po pridaní colour Fe sa stav upravil, dnes denne pridávam Brutus 5 ml ráno a rastlinám sa darí. ( akva 180 ml)


Čitaš po sebe??? :lol: ,že akva 180ml??? (Nejaké veľké??? xi,xi)



:oops: :oops: :oops: ci, dáko sa mi scvrklo :cry:
je to 180 l
Obrázok používateľa
jzamko
 
Príspevky: 120
Obrázky: 5
Založený: 02 Nov 2006 17:58 pm
Bydlisko: Poprad

Reklama

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod ASCARI » 26 Jan 2007 15:47 pm

thomas111 napísal: Stale mi ukazovalo 0 Fe (podla Ratajovho testu). Preto som napisal mail p. Rtajovi ze v com je chyba, on mi na to odpisal, ze aby som sa neobaval, ze Fe mam v akva urcite dostatok.

Len nedávno som kúpil test Ferrin, predtým som železo netestoval a tiež mi ukazuje nulu hoci hnojím Brutusom.

Chcem sa Vas preto opytat ako presne testujete Ratajovym testom FERRIN. Neviem totiž kolko tvapiek ferrinu mám nakvapkat do tých 5ml vody. Na krabičke je napísané 3kvapky, v návode vo vnútri 2kvapky a na Ratajovej stránke 5kvapiek. Robia z nás asi bláznov...
Obrázok používateľa
ASCARI
 
Príspevky: 249
Obrázky: 51
Založený: 02 Nov 2006 12:18 pm
Bydlisko: Lučenec

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Kubo » 26 Jan 2007 15:52 pm

Hehe zaujimave to kde si kupoval v cine alebo ukraine? :lol: Stale sa davaju a aj stale sa davali 5 kvapky na 5 ml. :wink:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod ASCARI » 27 Jan 2007 13:31 pm

Fakt je to tak, navod na internete 5kvapiek, na obale Ferrinu 3kvapky a v návode vo vnútri Ferrinu 2kvapky...

Asi to poslem do lamparne, dostanem mozno 2000sk


ps. dik za odpoved, dnes otestujem s piatimi kvapkami teda...
Obrázok používateľa
ASCARI
 
Príspevky: 249
Obrázky: 51
Založený: 02 Nov 2006 12:18 pm
Bydlisko: Lučenec

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod redw » 27 Jan 2007 14:02 pm

Mám ten test prave pred sebou a na obale je napísane 5 kvapiek a taktiež aj v návode je napísane 5 kvapiek. Asi máš fakt nejake stare zasoby :D tak to skus s 5timi no podla mna je ten test aj tak k ničomu, nikdy som nič poriadne nenameral.
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod sturm » 27 Jan 2007 15:03 pm

akurát včera som testoval testom Ferin a prvýkrát po 2 mesiacoch dávkovania Brutusu do akva mi ukázalo hodnotu Fe cca 0,3mg/l (prvý ružový dielik), predtým bola stále akože 0 mg/l
sturm
 
Príspevky: 65
Obrázky: 14
Založený: 25 Sep 2006 22:23 pm
Bydlisko: Zvolen

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Kubo » 27 Jan 2007 15:04 pm

redw napísal:Mám ten test prave pred sebou a na obale je napísane 5 kvapiek a taktiež aj v návode je napísane 5 kvapiek. Asi máš fakt nejake stare zasoby :D tak to skus s 5timi no podla mna je ten test aj tak k ničomu, nikdy som nič poriadne nenameral.
Ale nie test je funkcny urcite skus donho dat kvapku pmdd a uvidis , ze to bude take cervene ako DIAVA. :D
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod redw » 27 Jan 2007 20:06 pm

Kubo napísal:
redw napísal:Mám ten test prave pred sebou a na obale je napísane 5 kvapiek a taktiež aj v návode je napísane 5 kvapiek. Asi máš fakt nejake stare zasoby :D tak to skus s 5timi no podla mna je ten test aj tak k ničomu, nikdy som nič poriadne nenameral.
Ale nie test je funkcny urcite skus donho dat kvapku pmdd a uvidis , ze to bude take cervene ako DIAVA. :D


Ja som to s pmdd meral, ale bud moje pmdd malo polovičnu davku fe alebo moj test meria polovične. Teraz si chcem dokupiť od rataja Fe lebo brutus celkom nestači, valisnerie maju sklovite listy, inak je všetko ok , a potom skusim ten test či niečo odmeria.
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Kubo » 27 Jan 2007 23:06 pm

redw napísal:
Kubo napísal:
redw napísal:Mám ten test prave pred sebou a na obale je napísane 5 kvapiek a taktiež aj v návode je napísane 5 kvapiek. Asi máš fakt nejake stare zasoby :D tak to skus s 5timi no podla mna je ten test aj tak k ničomu, nikdy som nič poriadne nenameral.
Ale nie test je funkcny urcite skus donho dat kvapku pmdd a uvidis , ze to bude take cervene ako DIAVA. :D


Ja som to s pmdd meral, ale bud moje pmdd malo polovičnu davku fe alebo moj test meria polovične. Teraz si chcem dokupiť od rataja Fe lebo brutus celkom nestači, valisnerie maju sklovite listy, inak je všetko ok , a potom skusim ten test či niečo odmeria.
Malo lejes. :wink: Neviem videl si umna nejaku sklovitu rastlinku?Prdni tam aj deci naraz ked mas velku nadrz. :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod redw » 28 Jan 2007 00:01 am

Kubo napísal:Neviem videl si umna nejaku sklovitu rastlinku?Prdni tam aj deci naraz ked mas velku nadrz. :)


neviem, nebol som u teba :o ale nechcem to prehanať, lebo ked som začínal tak som to prehnal s pmdd a take krasne riasy mi narastli, hotova pohroma. Tak teraz hnojím opatrne, ved ostatne rastie pekne, len ta blba valisnerka. Inak mam 37L akva a deci tam naliať? :D ved deci tam lelej pomali už 2 mesiace. Keby to tam teraz nalejem tak zajtra to mam plne rias.
Neviem, ty používaš len brutus?? neviem či skusiť aj ten Fe pridať alebo myslíš že stači brutus??
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Kubo » 28 Jan 2007 10:37 am

redw napísal:
Kubo napísal:Neviem videl si umna nejaku sklovitu rastlinku?Prdni tam aj deci naraz ked mas velku nadrz. :)


neviem, nebol som u teba :o ale nechcem to prehanať, lebo ked som začínal tak som to prehnal s pmdd a take krasne riasy mi narastli, hotova pohroma. Tak teraz hnojím opatrne, ved ostatne rastie pekne, len ta blba valisnerka. Inak mam 37L akva a deci tam naliať? :D ved deci tam lelej pomali už 2 mesiace. Keby to tam teraz nalejem tak zajtra to mam plne rias.
Neviem, ty používaš len brutus?? neviem či skusiť aj ten Fe pridať alebo myslíš že stači brutus??
Jaj tak potom deci nie ja ze mas aspon 300vku som si ta zmylil s niekym potom.Samozrejme brutus staci len sa neboj naliat viac nieje az tak koncentrovany ako PMDD.Ja pomalicky prechadzam na PMDD + budem davat raselinu , pretoze pri mojich akvariach by som potreboval 1000sk kazdy druhy meisac len na hnojivo.Tebe sato oplati kupis 2L a mas na rok cim hnojit. :D
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1606
Obrázky: 168
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod tritrek » 28 Feb 2011 13:06 pm

Rozmýšlam, či používať BRUTUS, alebo radšej JBL Ferropol?
Cenovo:
100ml Brutusu u Rataja 57 Kč, čo je cca 2 EUR
100ml Ferropolu bežne za 3,50-4,00 EUR
Či je tá kvalita dvakrát lepšia u JBL(pochybujem) alebo platím len za transport z DE a značku?
Obrázok používateľa
tritrek
 
Príspevky: 177
Založený: 04 Jan 2011 14:37 pm
Bydlisko: Šamorín

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod očinta » 02 Mar 2011 10:10 am

Používal som i Ferropol, taktiež i Brutus i Colour Fe+.
Momentálne asi 2 roky bežím na mixe Brutus, Colour Fe+ a kupujem cez Ratajov e-shop 2000ml balenia. Nad ekonomikou som rozmýšľal v minulosti.Teraz to nemám prepočítané vzhľadom na zmenu kurzu.Ak si dáš tú námahu daj vedieť. Podstatné je, že mi rastlinky idú, CO2-kujem.
Ahoj.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod tritrek » 02 Mar 2011 10:25 am

Vďaka!
Obrázok používateľa
tritrek
 
Príspevky: 177
Založený: 04 Jan 2011 14:37 pm
Bydlisko: Šamorín

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Vlado21 » 02 Mar 2011 11:30 am

U mna tiez Brutus a Colour Fe+ (presiel som zo Sera Floreny a JBL guliciek). Cena je o polovicu nizsia a kvalita min. tak dobra. Uz zhanan len cisty K (resp. K2O). Skoda, ze Florena, JBL, ani Rataj nieco take nemaju (?)v ponuke...
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod 46_Lubo_46 » 04 Mar 2011 01:35 am

Páni kde kupujete brutus iba cez net alebo sa dá kúpiť aj niekde v kammenom obchode v Ba.
Obrázok používateľa
46_Lubo_46
 
Príspevky: 153
Obrázky: 12
Založený: 23 Jan 2011 02:39 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Giftzahn » 04 Mar 2011 08:07 am

46_Lubo_46 napísal:Páni kde kupujete brutus iba cez net alebo sa dá kúpiť aj niekde v kammenom obchode v Ba.


najlepsie priamo zo zdroja cize cez net od Rataja ... zober hned vacsie balenie a mas poriesene, inak s kamennych obchodov napr. maju ho Symbioze v Karlovke bezne .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod tritrek » 04 Mar 2011 10:07 am

V Zoodome zvyknú mať kopu vecí od Rataja, skús tam.
Obrázok používateľa
tritrek
 
Príspevky: 177
Založený: 04 Jan 2011 14:37 pm
Bydlisko: Šamorín

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod Vlado21 » 04 Mar 2011 11:53 am

Ja som ho kupoval v ZOO dome. Cena je tam ferova a jedno zakladne balenie na pol roka zatial cez net neriesim...
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod očinta » 05 Mar 2011 10:40 am

Ahojte Blaváci a okolie...
Vy to máte jednoduché lebo Vás je viac.Ak ste presvedčený že Rataj má najlepšiu cenu spoločne si objednajte na jedného väčšie množstvo na dopravu sa vyskladáte a máte Brutus za najlepšiu cenu.
Veľa úspechov.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod 46_Lubo_46 » 17 Mar 2011 01:20 am

Trošku otázka ešte, nie je zbytočné liať brutus do rastlinného akva bez rýb, keďže brutus nemá N a P, a bez rýb a krmenia sa týchto prvkov nevytvorí dostatok ??
Obrázok používateľa
46_Lubo_46
 
Príspevky: 153
Obrázky: 12
Založený: 23 Jan 2011 02:39 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod tritrek » 04 Apr 2011 07:51 am

Povedzte mi, prečo príde riasový boom deň po doliatí Brutusu? Už tretí krát: prilejem Brutus a do dňa, max. o dva dni sa mi objavia na stenách štetinkové riasy, na rastlinách (Anubias) tmavozelené bodky (asi o priemere 2-3mm) a na plávajúcich rastlinách tie zelené soplovité riasy?
Do 3-4 dní sú steny akvária normálne chlpaté potom aj tam sa objavia tie zelené bodky. Potom trošku priškrtím krmivo a ryby (skoro) všetko zožerú, ale to asi nie je celkom v pohode, však? Hodnoty v akva sú pred tým v poriadku, potom trošku vyletí NO3.
Viete mi poradit, čo s tým? Pridávam 50ml na 112l raz do týždňa.
Obrázok používateľa
tritrek
 
Príspevky: 177
Založený: 04 Jan 2011 14:37 pm
Bydlisko: Šamorín

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod MaximusSk » 04 Apr 2011 09:00 am

tritrek napísal:Rozmýšlam, či používať BRUTUS, alebo radšej JBL Ferropol?
Cenovo:
100ml Brutusu u Rataja 57 Kč, čo je cca 2 EUR
100ml Ferropolu bežne za 3,50-4,00 EUR
Či je tá kvalita dvakrát lepšia u JBL(pochybujem) alebo platím len za transport z DE a značku?


Pracujem s tymito vecami ako predavac a pri tom JBL platis na 100% za znacku a este az za vela inych veci a moj osobny nazor je taky ze ratajov brutus je mozno o nieco lepsi ako ferropol..
Obrázok používateľa
MaximusSk
 
Príspevky: 532
Obrázky: 153
Založený: 27 Jan 2009 11:09 am
Bydlisko: Trnava

Re: Hnojivo Brutus

Odoslaťod 46_Lubo_46 » 04 Apr 2011 11:25 am

tritrek ja davkujem hnojivo postupne čiže v tvojom pripade by som daval, po 10-15ml každý deň nie všetko naraz potom sa vytvorí veľký skok v živinách a to vyhovuje riasam.
Obrázok používateľa
46_Lubo_46
 
Príspevky: 153
Obrázky: 12
Založený: 23 Jan 2011 02:39 am
Bydlisko: Bratislava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.