Hladal, som ci takato tema nie je uz niekde zalozena, ale nasiel som len temu o hodnotach vody v Petrzalke (ak podla moderatorov ma tento prispevok byt v danej teme - prosim o presunutie)
Zaujimalo by ma, ake mate hodnoty vody v Ruzinove - napr. v okoli DK Ruzinov.
barky, ako vies byval som par rokov (4) asi tak 500m vzdusnou ciarou od DKR. co si spominam, tak GH bolo 13-14 a pH 7, NO3 medzi 25-50..to vies lacne testy a derava pamat k tomu...
Teraz sa opýtam úplne sprostú otázku - čo s tých hodnôt vyplýva?
Mne v tejto vode žijú tak afriky ako aj tetry (neodchovávam a nemám žiadne špeciálne druhy).
Robí tak pri príležitostí Svetového dňa vody a počas bezplatnej analýzy budú zisťovať prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť. Záujemcovia môžu priniesť vzorku vody do budovy riaditeľstva vodárenskej spoločnosti od pondelka 22. marca do stredy 24. marca 2010 od 8.00 do 16.00 h. Vzorku treba priniesť v trojdecovej až pollitrovej dôkladne vypláchnutej fľaši (nie sklenenej a ani väčšej ako pol litra).
Chcem sa opytat bude sa to robit iba v BA ci aj inych mestach?? Nedaju sa tieto hodnoty najst niekde na nete?? Som sice z Nitry a BA Ruzinov je dost daleko.. Niekto tu pisal vysledky z Nitry, ale bol to stary prispevok a z inej casti mesta.. Dakujem pekne..