Bolo zalozene vo stvrtok 16.9.2010. Strk som pouzil Hagen 1-2 mm, dal som tam asi 85 kg, co sa mi zacinalo zdat vela, ale po napusteni a sadeni rastlin som zistil, ze ho az tak vela nie je a asi by som ho dal aj viac. Sypal som ho tam asi po 10 kg, kazdu davku som premyl 3x.
Prve rastlinky od kaktus80 boli posadene hned po napusteni.
V piatok rano pribudlo na pravu stranu par kosikov z hornbachu. Myslim, ze by to mala byt Egeria densa v pravom rohu a nalavo od nej Bacopa Caroliniana.
Po ceste som mal aj Optimu, tak som sa stavil v Pet Centre a kedze som nechcel odist na prazdno, tak som si vybral nejake rastlinky, konkretne Cabomba aquatica v strede nalavo a Alternanthera Lilacina pri pravej stene. Az doma som zistil, ze sa do novozalozeneho akva vobec nehodia, ale tak hadam aspon mesiac to tam budu skraslovat

V nedelu vecer som priniesol dalsiu varku - viac korenov Valissnerie, dva travnicky Riccie a par korenov Limnophila sessiliflora. V baliku bolo tiez par stoniek Ludwigie Repens, ale nedopatrenim som ich zakryl papierom a po vysadeni ostatnych som ich vyhodil do kosa.
Filtruje to Eheim Prof III 2075, mam problemy s vytokovou rampou, pribaleny system si velmi nerozumie s mojou nadrzou, lebo mam vystuhy az tesne k bocnym sklam. Objednal som kvoli tomu instalacny set Eheim s kolenom a 4 predlzovacimi dielmi, co ma zaroven riesit prilis silny prietok vody. Ak by ani taka dlzka nestacila a stale vytvarala silne prudenie, na vytokovu hadicu umiestnim ventil a vytok priskrtim. Tiez novu rampu umiestnim na opacny koniec nadrze ako je nasavanie.
Na akva mi zatial svieti 2x54 W (ziarivky s oznacenim 840 a 865) z rampy Hagen GLO T5 HO od 10:00 do 22:00. Pripravena je este jedna rampa, ktora zasvieti po nejakych 3 ci 4 tyzdnoch.
CO2 pustam spolu so svetlom, rozpusta sa cez CO2 flipper od Dennerle. Neviem, ci nieco robim zle, bublinky sa sice cestou nahor dost zmensuju, no zachytny zvon je stale plny a "preteka". V noci sa nieco z nadbytocneho plynu rozpusti, no cez den sa zase zvon naplni. Mozno to zlepsi umiestnenie vytokovej rampy nad flipper. pH vodovodnej vody je cca 7.8, v nadrzi sa drzi na 7.2.
Ohrievac Jager 200 W som umiestnil zvislo zvislo na pravu stenu blizko nasavania, zda sa ze teplotu udrziava v pohode. Tu som nastavil na 26 stupnov.
Zatial vsetko bezi bez vacsich problemov, Bacopa a Egeria zenu nove listky, chcelo by to este viac takych burin.
Problem je, ze akva budem musiet znova zalozit buduci pondelok v inej izbe. Odchadzaju nam spolubyvajuci a kedze ich izba je vacsia a orientovana na juhovychod (priatelka pestuje bonsaje) tak nam vyhovuje viac. Snad to pre doterajsiu osadku nebude nejak tragicky sok. Filter necham bezat cely cas s akvarijou vodou v 50 L boxe. Boxy mam 2, do jedneho pojde strk, do druheho rastlinky a korene, mozno nejake dokupim, aby som zachranil aspon cast vody a nedaval opat vsetku cerstvu. Po znovuzalozeni dokupim este nejake rychlorasty a necham to bezat v klude aspon mesiac.