Michal1987 napísal:Niekedy: čas = peniaze...
Holubar napísal:Tak aby sme to uzavreli. Uvedomujem si, ze to nie je malo penazi a z beznej slovenskej vyplaty si clovek 2x rozmysli, ci investuje vobec tretinu z takej sumy. Urcite by sa dala napr. skrinka s krytom a osvetlenim, ci dokonca filter zmajstrovat doma za zlomok ceny komercnych rieseni. Nespochybnujem ani nazor, ze pre niekoho je to prijatelnejsie aj z inej ako financnej stranky...
Ja ale popri klasickom zamestnani riadim obchodne aktivity vlastnej firmy a popri tom rozbieham dalsie dva projekty a tak som rad, ked si najdem cas na priatelku, nie to este obetovat na vlastne hobby viac casu ako potrebne minimum. Pri prvom akvarku som sa tym nechal tak pohltit, ze som na dva mesiace uplne vypadol z pracovneho zivota, co ma v konecnom dosledku stalo niekolkonasobne viac, ako par stoviek, co som usetril zhananim pouziteho zariadenia a to ani nehovorim o stresoch, ktore mi to dodatocne sposobilo...
Mam za sebou narocny a viac menej uspesny rok a toto akvarko je pre mna adekvatnou odmenou. Nakup a instalacia prebehli hladko a pocas celej doby prevladala len pozitivna nalada, co osobne od zriadovania a behu akvarka ocakavam.
Tak dufam, ze sa nikoho nedotklo, ze som si "dovolil vyhodit" take peniaze, ale pre mna to bola jedna z investicii, ktore viem, ze neolutujem. A ako som uz napisal, cena je primerana urovni nakupovaneho zariadenia a kvalite sluzieb, ktore su s nakupom spojene...
A spat k akavarku: potiahol som vcera v noci do druhej, rastlinky su vysadene, bezi to zatial s jednym filtrom, druhy by mal pribudnut do dvoch tyzdnov. CO2 som pustil zatial na blind, dnes nastavim regulaciu cez pH. Treba este nastavit spinacie hodiny s osvetlenim.
Mensi problem zatial iba s reaktorom SERA. Nemam pocitadlo bublin tak sa budem musiet pohrat s vystupom na CO2, aby islo len tolko, co sa stihne rozpustit a nehromadil sa tam plyn.
Fotky pridam vecer, ked budem doma.
Holubar napísal:Tak dufam, ze sa nikoho nedotklo, ze som si "dovolil vyhodit" take peniaze, ...
Holubar napísal:Oba su Prof III 2075. Jeden mam este z povodneho akvarka, ten je teraz odstaveny a caka na novu hlavu. Ten co bezi je novy, pred spustenim som do naplni vyzmykal molitan z aquaball, co mi bezi v krevetarku.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.