malicko som to zase prehadzal, neboli to vsak ziadne velke zmeny, skor len presuny toho, co tam bolo, pripadne uplne vybratie ...
bolo tam dost bordelu v strku (clovek by neveril, kolko toho daju krevetky) co som poodsaval pocas castejsej vymeny po "liecbe")
odislo: hygrophila, echinodorus quadri*** a helanthium co som tam mal len par korienkov a moc im to neslo (idu ku kamosovi do akva, snad sa tam pozbieraju) + som dal uplne prec ammaniu sp. bonsai ktora vobec nesla a len postupne odchadzala
presunul som: drevo s machom (ktory som radikalne zostrihol a previazal), trochu som poposuval stauro, presunul som bacopu na opacnu stranu (su tam len 4 stonky)
pridal som: viac korienkov crypto aff.
pribudli medzitym dalsi otici - momentalny stav je 8ks, odisli vsetky krevetky (preselektovane a predane) ... na exotike teraz co pride, tam mozno kupim novu farbu krevetiek, elegansky stagnuju a nemnozia sa uz vyse 2 mesiacov
a
hlavne som sa
zbavil lasturnatiek (od zasahu argulolom som ich vobec nevidel co je vyse 2 tyzdnov)
akva teraz vyzera takto:
a dnes som dokoncil nove osvetlenie a presiel som z 2x13w t5 na led moduly 5630
povodne som tam mal 2x13w t5 trubice, co bolo papierovo cca 1720Lm! ... ano dost vela

po vymene tam mam teraz 19x0,72w led modul 5630 co je papierovo cca 1140Lm ... tym som klesol pod 30Lm/L cim som dosiahol to, co som chcel a uvidim, ako to dopadne ...
1. ci nastolim lepsiu rovnovahu pretoze moc svetla bolo moc na hrane
2. ci tie led moduly budu stat k svetu a neodidu po chvyle
fotku noveho osvetlenia za chodu dam zajtra, dnes sa este susi silikon na balkone