fuuu,dlhý čas to presiel, kym som si cestu k napusteniu akvaria nasiel

(este nieje napustene, ale uz som v stadiu, ked som sa rozhodol dokoncit tento nacaty sen az do fazy zabehu akvaria, kedze ratam s 2 mesacnym zabehom tak nech to uz plynie, bez akychkolvek inych cinnosti .. inak povedane, postavil som napustenie akvaria na prve miesto v zozname dolezitych veci co treba spravit)
akvarium vycistene a pripravene, caka len na nalepenie ciernej tapety (ostal som tejto farbe verny) a na uschnutie farby na stojane, ktory som premalovaval.
riesim prave jednu dilemu v teme, v ktorej sa nevyznam a tak pokladam otazku, na ktoru hladam odpoved.
filter bude externy, nadrzka z akvaria s hrubym objemom cca 57l a cerpadlom 2500l/h, budu tam 3 komory a cerpadlo zatial planujem mimo filtra kvoli usetreniu miesta ... odtokova diera na akvariu ma priemer 30mm a cerpadlo bude tlacit vodu do vysky priblizne 1m ....
aky priemer hadice mam dat na out? 12/16 alebo 16/22 ... riesim to kvoli kupe outflow pipe (aku - to je dilemma cislo 2 ale to teraz vynecham) ... viem, ze uzsia hadica bude vytvarat silnejsi prud ako sirsia, ale netusim, ktora je vhodna na akva dlzky 150cm ...
podla tabuliek pri ouflow pipes su na dlhsie akvaria vhodne tie vacsie priemery cize 16/22 ... docital som sa spravne?
(samozrejme na prudenie vody v akvariu ratam aj s pridavnym cerpadlom)