moje plany do buducna ohladom rastliniek a ryb sa trosku zmenili:
ked som zbadal to akvarium v tom stave, ako som dal teraz fotku, padlo rozhodnutie na cistu juznu ameriku s
jedinou vnimkou a to moji hrotocelci z azie (kvoli nim to akvarium totiz existuje). neviem preco ma to tak nasmerovalo, ale proste som sa pozrel a povedal si, to bude ono.
raslinky tam teda uvidite v drvivej vacsine echinodory, zatial plan nakupu -
major, uruguayensis, osiris, hermanii green, argentinensis a quadricostatus (tie sa daju teraz v zime zohnat, par co som chcel su teraz nedostupne) a jedinu neechinodorus rastlinu chcem skusit
alternanthera bettzickiana green, ta by mala mat najmensie naroky. viem, ze aj ten quadrico je otazny, no snad sa chyti. chcem ist "original" echinodor a nie kultivary tak uvidim, co sa podari.
ryby, tam si stale nieom isty konecnou verziou avsak tak isto tu ostavame z biotopu amazonia, isiel som do vacsich druhov kvoli hrotakom. skalarov som nateraz vylucil:
hrotocelec armatus - 2ks vynimka

skusim ist odspodu ...
panciernicky, sterbai alebo zeleny, tych 8-10ks si urcite mozem do tohto objemu dovolit
nejaky druh lorikarie napr. rineloricaria sp. red 2-3ks
par kusov "mensich" prisavnikov, nie tych. co rastu 20+cm
cichlidka kakadu alebo ramirez 1 samec+3 samice
tetra cisarska cca 5 samcov + 15 samic
huf (30+) fantomov ciernych - tu sa bojim, ci ich hrotocelec necha na pokoji
podla plnosti akvaria mozno mensi (15+) huf tetier krvavych
+ ako potravu budem hrotakom chovat v druhom akvariu a hadzat sem endlerky
uvidim, ako to bude s akvariom postupne vyzerat a podla toho pripadne budem vediet pridat alebo ubrat. rybky aj tak urcite nezozeniem vsetky naraz.