nase nove akvarium je sice z druhej ruky, avsak z dobrej druhej ruky tak sa velmi tesim.
akvarium
rozmer - 150x60x60 hruby objem 540L
akvarium musim este vycistit od vodneho kamena a dat ho poriadne do poriadku
akvarium bude vo vstupnej chodbe rovno oproti vchodovym dveram, takze clovek co vstupi do domu, bude ako prve vidiet akvarium

stojan - joklova konstrukcia
...
s tymto akvariom si davam viac na cas, aby vsetky rozhodnutia poriadne dozreli
filter - povodne som rozmyslal nad JBL e1501 + nieco avsak rozhodnutie padlo na prepadovy filter, kedze je v akva uz navrtana diera na 32ku ruru
zatial (ak sa neobjavi ine), by mal byt filter z akvaria d60xv35xš25 tj 52,5L hruby objem a planujem ho spravit asi 5 komorovy (menej mi pride malo a viac asi zbytocne vela)
zmestilo by sa mi tam aj o 10 cisel vyssie a 5 cisel hlblsie, avsak toto mam uz doma a kupit v buducnosti mozem hocikedy, investicii bude vsak este teraz na zaciatku dost ...
k prepadovemu planujem este do avkaria dat jeden pôdny, ktory nebude na bublinky ale na cerpadlo, ktore bude v akva prehanat vodu ... cerpadlo tam bude aj tak, tak preco ho nevyuzit aj takto (ak je to hovadina, okriknite ma)
najvacsi problem mam vsak s vyberom svetla
drahe komercne osvetlenia ma az tak moc nelakaju, a aj ked som rozmyslal vseliakymi smermi, ostali len 2 moznosti - led reflektory alebo t5 trubice ... reflektory maju jednu malu chybicku, a to ze sa vyrabaju v max 6500Kelvinoch ... ja som si uz zvykol a velmi sa mi pacia trubice s 8000 Kelvinmi a taha ma to viac na trubice
(samozrejme som rozmyslal aj nad cree ci vybojkami, avsak cree sa mi skladat moc nechcu a vybojka mi pride moc, kedze som lowtech bez co2 a iba s dnovym hnojenim)
ak by som sa rozhodol do trubic, otazka je aky velky vykon budem prazit ... zatial mi vychadza, ze bud pojdem do 3x80w, http://zarovky.heureka.cz/osram-fq80w-8 ... l-1449-mm/ alebo 4x54w http://www.osram.com/osram_com/products ... =ZMP_60205 ...
tak isto ma trapi otazka, ci ist do hotovych telies (lámp) a zavesit to na strop na lanka alebo si vyrobit vlastnu konstrukciu a spravit kazdu trubicu zvlast na postupne rozinanie a zhasinanie
substrat - z toho co sledujem a co som uz zazil doma, ma nic nepresvedcilo tlacit do akva hocico ine, ako klasicky riecny kremicity strk, odhad 75-100kg
dekoracie - drevo uz mam chvylu nachystane dreva-samorasty-v-akvariu-t189-1416.html, kamene uvidim v predajni kamena, co ma oslovi
rastliny naplanovane nemam, jedine co viem, ze tam pojde cryptocoryne crispatula alebo aponogetifolia (niektory z tychto vysokych) a echinodorus decumbens ktory uz mam doma v 160ke ... ostatok budem postupne popri zakladani skumat, rozmyslat a zhanat, avsak planujem ostat pri menej narocnejsich rastlinach
ryby su v stadiu rozmyslania, urcite tam presuniem hrotocelca a mrenky siamske, urcite nejaky vacsi druh panciernicka, par prisavnikov-sumcekov roznych typov a huf nejakej vysokotelej tetry (zatial ma velmi laka opat nasadit fantomov ciernych, avsak vyber je velky) ... ostatne ukaze cas
pozadie budem lepit tapetu, bolo k akva aj 3d na mieru, mne vsak nesadlo pretoze uberalo moc priestoru
hnojenie len do dna, co2 nieje v plane
viac uz neviem co na zaciatok, nic ma dalej nenapada, co napisat ... ak som nieco zabudol, zistim z vasich pripomienok