Neviem, ako ju mam zasadit. Na webe som nasiel, ze dokaze dorastat az do 30-40 cm vysky, ale za kazdym listkom ma sustavu korienkov. Tak som si myslel, ze je to plaziva rastlina, ale v akva sa mi stale taha hore.
Hydrocotyle dissecta: patrí medzi pupkovníkovité (v našej voľnej prírode rastie h. vulgaris). Má plazivú tenkú stonku, listy sú takmer okrúhle a nedelené, stopka a na vrchu čiapočka. Rastlinka je veľmi atraktívna, bohužiaľ u mňa rastie dosť zle a rýchlo sa stáva obeťou rias. Je nízka (cca. 4 cm), hodí sa teda do popredia, len keby u mňa lepšie rástla. Vyhovuje jej aj polotieň. Rozmnožovanie je jednoduché, na každom uzli rastie jeden list a korienky, stačí uzol oddeliť a jednotlivo zasadiť. Pôvod – Rataj.
JOCKER napísal:Ray: Tiež pestujem hydrocotyle leucopetala( Pupečník biely). Je velmi krásna a má niečo do seba. Je nenáročná na vodu ale svetla potrebuje dosť. Každé try týždne ju musím preriedovať a sadiť nové ktoré sa vytváraju na hladine z výhonkov. Ja ju sadím po krajoch aj do stredu nádrže ako solitérnu. Ak máš záujem pošlem ti foto.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.