Dobry den,
dnes sa mi vytreli tieto tetricky, s mnozenim ryb nemam vela skusenosti, ale tuzil som dochovat nieco vlastne.
Popisem ako som siel na to:
do 25l nadrze som dal na spodok(asi 2 cm od dna) armovaciu sietku
molitanovy vzduch filter, ohriecac, za hrst raseliny v damskej puncoche,
nevedel som zkade zohnat dostatocne maku vodu a tak som zasiel na benzinku a kupil destilovanu technicku 6l
nalial som ju do akva a doplnil vodovodnou, kh mi vyslo 4 a ph 7
pockal som dva dni, nech sa raselina povyluhuje a teplotu vody nastavil na 27°C a vodu filtroval cez molitanovy filter.
po dvoch dnoch som mal kh 3,5 a ph satale 7, podla mna koli vduchovaniu, (alebo staremu testu, uz je po zaruke )
odlovil som rybky dva samce a dve samice. (v piatok vecer ). Samozrejme ze rybky mali sok, zmena prostredia, vody a teploty. No myslim ze sa to ani inak neda. Nechal som ich v sere a doprial im uplny pokoj, v sobotu rano som videl ze uz su tam naznaky ale trenie to este nebolo. Vzduchovy filter mi tam bublal.
Nechal som ich teda na pokoji, sero a bez ziadneho krmenia, nech neznecistia vodu aj tak do nej nakladli

Na vecer ma napadlo ze to vzduchovanie moze posuvat ph smerom hore a tak som ho na noc radsej vypol.
Dnes rano som uz videl ako usilovne funguju

na dne mam par iker (je to ich prve trenie a su stare nieco vyse roka )
Teraz som ich bol pozriet a vidim ze vela iker je bielych, mam v plane ich s injekcnou striekackou odlovit ale este stale mi tam plavaju aj rodicia, pretoze jedna samicka co je z nich najtucnejsia sa isto netrela, stale je tucna na prasknutie. Teraz neviem ci cih dat prec alebo im dopriat este trocha casu.
Myslim ze k plodiku sa nedostanem, predsa voda je az prilis tvrda, ako som sa docital v tomto vlakne, no som rad ze sa aspon vytreli. Zaujimalo by ma kolko casu potrebuju na to aby boli schopne dalsieho trenia, teda zakolko sa samice zase naplnia ikrami