Peter Pallo napísal::arrow: Aj ja mam doma hypostomus plecostomus cca 7-8cm, ale nieje tak sfarbeny, ma telo sfarbene do slabo hneda a mierne tigrovite skvrny.

Nuz asi sa tomu mojmu lepsie dari...

Ale nic si z toho nerob, dobre ho krm a hadam sa aj tebe pekne sfarbi, i ked myslim, ze na sfarbenie ryby ma vplyv aj farebnost prostredia, resp. akvaria. Inak ja som tuto rybku kupovala povodne s tym, ze je to samica Ancistrusa

To som este nebola taka zbehla v akvaristike (teda nie zeby som teraz bohvieako bola, ale ked to porovnam, tak som teraz na tom lepsie). V Poluse mi tuto rybku v pohode predali (i ked som si v domneni, ze je to Ancistrus, pytala samicu) asi za 180 Sk. (Opat priklad, ako sa da vyuzit neskusenost zakaznika).
Ked som zistila, ze to nie je Ancistrus, dala som ho osobitne do druheho akvarka. Tu sa mu ocividne dari celkom dobre. Ma uz 16,5 cm, pricom by mal podla knihy dorast na 25 cm (co sa asi v mojej 60 l nadrzi nastastie nestane). Netrpel ziadnymi chorobami, len asi pred mesiacom sa mu nad brusnou plutvou objavil taky bledoruzovy az bledosivy fliacik velky asi 3 mm. Nic som nerobila, asi po tyzdni to zmizlo samo.
Rybka je inac velmi mierumilovna, nie tak teritorialna ako Ancistrus. Ked papa tabletu, mozu kludne okolo neho plavat panciernickovia. Dokonca sa vcera stala taka prihoda- tableta sa zatlacila do kuta akvarka a prisavnik bol na nej. Jeden riadne velky panciernicek sa chcel k nej tiez dostat, a tak podliezol prisavnika. Takto lezal prisavnik na panciernickovi s papulkou tvrdosijne sa drziacou tablety a panciernicek v mierne sikmej polohe zasunuty mezdi sklo a rastliny zo stran a prisavnika z vrchu. Nezdalo sa, ze by trpel klaustrofobiou

Pochutnaval si na tablete.
Ked bol uz napor ostatnych rybiek na tabletu v tom uzkom priestore privelky, prisavnik sa elegantne zodvihol a odplachtil prec. Po case skusil stastie znova.
Ancistrus by pri rovnakej situacii odohnal vsetky ryby, co by ohrozili jeho "ulovok". Takze tolko o rozdieloch medzi prisavnikmi.
Inak tento prisavnik nejaky cas po kupe pekne papal vlocky z hladiny tak, ze sa prisavkou prisal zo spodu na hladinu. Vyzeralo to velmi zaujimavo. Teraz ked je väcsi to robi uz pomenej.