Idem prerobit moje zariasene akva



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

mam si namiesto 120L dat 220L??

ano
57
85%
nie
10
15%
 
Celkový počet hlasov : 67

Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 08 Aug 2006 20:11 pm

ako uz videt z nazvu idem prerobit moje zariasene akva.Preto mam na vas paru otazok.Co mam robit s rastlinami.Staci ocistit alebo odtrhnut tie listy na ktorých su riasy, alebo ich mam celkom vyhodit.Co s rybami.Preziju v niejakej flasi aspon 1-2 tyždene kym sa voda da do poriadku??Aky strk je najlepsi lebo aj jeho sa chystam vymenit.

dakujem za vase odpovede.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Reklama

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Radius » 08 Aug 2006 20:22 pm

Hmm, divna tema. Vsetko tu najdes, tak naco sa pytat ?
Inak ta anketa ma dost pobavila :lol:
Obrázok používateľa
Radius
 
Príspevky: 141
Obrázky: 18
Založený: 12 Apr 2005 20:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Dragon » 08 Aug 2006 21:01 pm

Ak by si robil to 220l, tak by si mohol ryby zatial nechat aspon docasne v tom 120l (niekde bokom) aj ked nie uplne napustenom - v tej istej vode akej su a nemal by byt problem, nie?
Mat ich niekde v malej flasi alebo kybli nie je bohvieco...
Obrázok používateľa
Dragon
 
Príspevky: 87
Založený: 06 Aug 2005 12:52 pm
Bydlisko: Hlohovec/Bratislava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Dany Five » 08 Aug 2006 21:47 pm

on ide asi s 120 L spravit 220 L ak som to pochopil spravne
Obrázok používateľa
Dany Five
 
Príspevky: 133
Založený: 10 Jún 2006 13:51 pm
Bydlisko: Kosice, Terasa

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod kokino » 08 Aug 2006 21:57 pm

dobra trefa, Dany. Asi chysta pristavbu :-)
Obrázok používateľa
kokino
 
Príspevky: 50
Obrázky: 1
Založený: 26 Máj 2006 19:08 pm
Bydlisko: BA Raca

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 09 Aug 2006 07:42 am

normalne urobim pristavbu. :lol: to by som chcel vydiet.

A vobec ma nenapadlo to co pisal dragon.Asi to urobim tak.
Urcite bydum mat dalsie otazky.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Ceco » 09 Aug 2006 08:51 am

Prerabat komplet akva kvoli riasam? tss tss.
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Katarinka » 09 Aug 2006 08:56 am

Neviem, ci Ti pomoze moja rada, ale ja velmi zariasene rastlinky ponorim na cca 3 min do roztoku SAVO: Voda 1:20. Ale mam len Anubiasy lebo chobam africke cichlidy. Anubiasy to raz za cas v pohode zvladnu. Ale nejake jemnoliste rastlinky by neviem ako takyto "kupel" zvladli.
Po tejto ociste zide dole riasa zelena aj stetinkova.
Katarinka
 
Príspevky: 257
Obrázky: 16
Založený: 27 Apr 2006 14:28 pm
Bydlisko: Tren?ín

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod SeriF » 09 Aug 2006 10:25 am

neviem, ci som spravne pochopil:
1. mas 120 l akva v ktorom sa dari riase a ty to chces vyriesit tym, ze si zriadis vacsie akvo.
alebo
2. mas 120 l akvo plne riasy a je ti malo teda chces 220 l riasy :)
No co sa tyka velkosti - v tom ta podporujem - cim vacsie tym lepsie :), aaaaaale !
ak nevies vytvorit podmienky v 120 l akvarku, aby sa tam riasa netvorila(alebo len minimalne tvorila)
tak su to vyhodene peniaze a usilie, lebo vysledok bude 220 l akvo plne riasy :(
neodradzujem ta od zriadenia vacsieho, ale skor ti radim trosku sa s tym popasovat a (z vlastnej skusenosti) postudovat akva.sk a urcite prides na to, kde je chyba (pripadne chyb viacej).
Obrázok používateľa
SeriF
 
Príspevky: 32
Založený: 20 Aug 2004 09:03 am
Bydlisko: Prešov, Košice

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod tom » 09 Aug 2006 10:35 am

Skus radsej zisiti preco sa ti tam vobec riasa robila a odstranit ten problem ...

Ked zalozis nove akva a budes mat dobre podmienky tak tam rastlinky mozes dat aj s riasou a ona zmizne sama :idea:
Obrázok používateľa
tom
 
Príspevky: 347
Obrázky: 27
Založený: 25 Mar 2003 16:03 pm
Bydlisko: Vlky

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 09 Aug 2006 10:38 am

no ja uz viem aka je chyba tak preto idem to prerobit.A ty 220 je zadarmo takze nic drahe a ziadne peniaze nejdem vyhazovat.A v 120 sa s tymi riasami uz pasujem dost dlho a neviem sa ich stale zbavit.Tak ma to uz prestalo bavit a inem zariadit nove akva ktore bude vačšie a nebudu tam riasy, lebo uz viem co mam robit.

a chcem zmenit 120 riasa na 220 bez riasa
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 09 Aug 2006 11:12 am

Vtedy som nepridaval co2 ani ziadne hnojivo a tak sa rastliny nevedeli branit proti riasam.Proste mali malo zivin na svoj rast.Ani som nemal bio filter.Tak asi vyzera akvarium zaciatocnika.teraz uz priblizne viem co mam robit tak preto idem prerabat.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod skala » 09 Aug 2006 12:47 pm

aqua, to si na omyle. zivin mas vela a preto su riasy. riasy ich vedia daleko rychlejsie vyuzit ako vyssie rastliny
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 09 Aug 2006 14:15 pm

A ako sa tych zivin zbavim ked ich mam vela?Alebo ako mam zabranit tomu aby vo vode bolo tak vela zivin.A skade sa tie ziviny v takom množste beru.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod redw » 09 Aug 2006 21:36 pm

Mohlo by to byt svetlom, ak máš silné osvetlenie, a slabe rastliny tak sa ti spravý riasa. To sa stalo mne, ked som mal 11W uspornu tak som riasy nemal a teraz ked som dal 20W tak mam rias plno (akva 35L) No ale zacal som aj pridavat pmdd. Ale ked píšeš že nepridávaš ani živiny ani co2 tak asi to bude tym svetlom.
A tie živiny, je možné že tam máš moc NO3 a preto sa ti tvorí riasa, skus častejšie meniť vodu a odsávať dno, a použi dobrý biofilter( s milionmi bakterii :-)
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod thomas111 » 10 Aug 2006 01:01 am

No...AQVA. Pred chvilou si pisal "Tak asi vyzera akvarium zaciatocnika.teraz uz priblizne viem co mam robit tak preto idem prerabat."
Tak a podla tvojho posledneho prispevku sme pochopili ze ani priblizne nevies co mas robit. Skus precitat toto forum ohladom rastlin sa tu toho veeela dozvies a tam pochopis aj to, preco sa ti tvoria riasy. Keby si si precital nejake mudre temy tak by si spravil napr. toto: Skusil by si zasadit rychlorastuce rastiny ktore ti ziviny jednoducho odcerpaju prec. Napr. Ale priciny musis hladat ty sam. Mozno mas problem vo vode, mozno ... :roll: . Nove akvarium ti fakt nepomoze. Radsej sa nauc zvladnut to co mas teraz. Ako napisal niekto predo mnou, riasy ti v akva, kde nemaju sancu, zmiznu. Tak vela chuti do citania prajem ;)
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 10 Aug 2006 07:44 am

zo svetlo by nemal byt problem.Teraz robim taky pokus ze cele akva nechavam zarast plavajucimy rastlinami.Aj ostatne rastliny nechavam rast nech maju co najviac listov a nech si tie zivyny beru.Uz je vydno take mensie vysledky.Hlavne tam kde su tie rastliny na kope uz niesu riasy a dnes idem odkalit a vymenit vodu.Takze znova tam bude menej zivin.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod tom » 10 Aug 2006 09:05 am

skala napísal:aqua, to si na omyle. zivin mas vela a preto su riasy. riasy ich vedia daleko rychlejsie vyuzit ako vyssie rastliny


A hlavne mas v niecom nerovnovahu:

ziviny - svetlo - CO2 - kvalita vody - slnko do akva - teplota - ....

Priklad ked mas vela zivin a rastliny nemaju CO2 a mas vela svetla, nemusi sa im darit a ziviny budu spotrebovane riasou ...
Obrázok používateľa
tom
 
Príspevky: 347
Obrázky: 27
Založený: 25 Mar 2003 16:03 pm
Bydlisko: Vlky

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 10 Aug 2006 16:11 pm

takze keby som zacal pridavat Co2 tak by rastliny stihali spotrebovat tie zivyny a riasy by zmizli.Dobre som pochopil?

A vodu mam v poriadku.Slnko mi do akvaria svieti len rano asi tak pol hodiny.Ale to iba vtedy ked mam odkrite zaluzie.Inac svietim obycajnov trubicov a to od 8:00 do 21:00.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod snake » 10 Aug 2006 17:25 pm

Aj ked so vsetkymi prispevkami suhlasim,je pravda ze ten vacsi objem nadrze bude mat aspon s casti maly efekt na ceste za prosperujucim aq.
Predsa vacsi objem ma svoje vyhody a najma u zaciatocnikov.
Obrázok používateľa
snake
 
Príspevky: 220
Obrázky: 29
Založený: 26 Jan 2006 22:50 pm
Bydlisko: PK

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Luky » 10 Aug 2006 19:10 pm

Mal by si vyskusat rozne tipy,ako boli tu.Ked nevyde jeden sposob,to neznamena,ze sa toho nezbavis.Kazdy si s riasou poradi po svojom.Moj bratranec mal 70-litrovku niekolko rokov s mensim poctom rastlin.Mal tam dvoch prisavnikov.Akva fungovalo na 100%,kym prednedavnom tam nechal len male cichlidky.Za 2-3 tyzdne ledva videl na ryby.Hodil tam statnejsieho (hladneho prisavnika) a po 2 dnoch bolo po probleme.Mozno to je jedno z rieseni. P.S.Mohol by niekto prosim vysvetlit co s tymi zariasenymi rastlinkami?moc sa tu toho nenapisalo
Obrázok používateľa
Luky
 
Príspevky: 50
Založený: 02 Sep 2005 15:23 pm
Bydlisko: Zilina

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 10 Aug 2006 19:46 pm

Ja mam prisavnikov ale oni proti tomu nic nezmožu.Minule kedsom to zatienil na 7 dni tak sa tiet nic nestalo.S riasami to ani nepohlo.Najskor to bude tymi zivinami rozpustenymi vo vode.NO-cka sa tiez rataju za ziviny??
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod Gabo D » 10 Aug 2006 20:46 pm

Tu mas popisane o prvkoch vo vode, precitaj urcite sa dozvies vela :wink:
http://sweb.cz/maniakva/prvky.htm
Obrázok používateľa
Gabo D
 
Príspevky: 35
Obrázky: 17
Založený: 15 Máj 2005 16:29 pm
Bydlisko: KE-okolie

Re: Idem prerobit moje zariasene akva

Odoslaťod AQVA » 11 Aug 2006 15:16 pm

ok diky.Este by som sa chcel opytat ze ako mam upevnit co2 zvon?
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Ďalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.