Viete mi poradiť aké sú to kamene? dali mi ich známi že aj oni to mali v akva. Neviete ako sa volá? ten kameň je sivý to len svetlo ho zafarbuje na červeno
NE. pravdepodobne vápenec. V akva biely zákal veľmi slabý od obeda ako som tam dal ten kameň.Vybral som ho kúsok odlomil a potom ten kúsok na 2 kusy. dal som do octu a šumí. veľmi slabo ale pekne idú sneho bublinky.
Škoda lebo je veľmi pekne dierkovaný rybičky by sa mohli skrývať. musím sa po nejakom inom poobzerať
fantuomas
kukal som asi bauxit ale podobá sa aj na Granát - almandín
može..kks nič v zlom, ale skus si niečo prečítať..možno nejaké elementárne informácie o akvaristike-všeobecné...než niečo "hodíš" do akvária - napríklad slovné spojenie "kremičitý piesok", sa používa dosť často ohľadom akvaristiky... nieje nič zlé na tom, že sa pýtaš, ja sám to robím dosť často - ale z niektorých otázok (nemyslím tým iba tvoj prípad) bije do očí lenivosť niečo si sám nájsť ,prečítať...
zalezi aj na tom, ake velke akva, aku vodu davas do akva, ako casto menis vodu - myslim, ze vacsie akva s tyzdennou vymenou vody nebude problem ... z vlastnej skusenosti - 15kg riadnych sumakov (kamen, co po poliati octom sumi) v 240L akva pri tyzdennej vymene vody tvrdostou ani nepohlo (na vstupe 11, po tyzdni v akva 11)
Ja mam iba 112 litrove a menim vodu z vpodovodu 1/3 kazdy tyzden a myslim si ze mame aj u nas tvrdu vodu. este som nemeral, pasiky mi maju dojst na meranie tvrdosti. Takze asi hoi pojdem vymenit
Dobrý večer mam nejake štrky alebo kryštále 2KG a v akvariu mam mam čierny štrk a chcem dat to biele do akvaria a neviem čo to je ja si mislim že je to kryštál obyč kryštaľový KREMEŇ a ak mam pravdu môžeto ist do akvaria nezmeni to hodnoty vody atď
TU MATE OBRAZOK
Prílohy
toto sive čo nedoplnilo obrazok neviem prečo to tak zrobilo
Vedel by niekto povedat, co je toto za kamen ? Predava sa v akvaristikach ako kamen do akvaria, maju ho aj v Hornbachu, ked som ho skusal octom, tak na par miestach velmi jemne sumel
Máš tam základnú informáciu: Leopardí kameny způsobují mírné ztvrdnutí vody podle druhů rostlin a živočichů v akváriu, může být proto nutné přidání měkké vody (např. reverzní osmózy). Keď predajca hovorí "mírné" (stvrdnutí vody), tak to mierné nebude, ale riadné a používať reverznú osmózu (RO) kvoli kameňu sa naozaj neoplatí