M.i.s.o napísal:no mal som otvorenu 240ku v miestnosti 3x5m, odpar cca 1,5-2l denne a vlhkost ziadna. Ale to bol nezatepleny panelak s drevenymi oknami.
Tu je krásne vidieť ako tieto (kvázi)rovnice nesedia. Ja žijem v nezateplenej, aj keď tehlovej bytovke, cez 45 ročné drevené okná to niekedy pekne hvízda a každú zimu rohy v dobe starého akvária pekne plesniveli.

Keď bola velká zima a fúkalo, tak vnútorná teplota bola niekde medzi 18 - 20 st. . Na zateplenie čakáme ako na vykúpenie.
M.i.s.o napísal:ja myslim ze tvoj problem vies najlepsie odsledovat ty sam... (napr ci urcitej vyske hladiny filter nevlni hladinu tak ze sa obcas dotkne spoja s krytom atd)
No ale veď som písal že som nepozoroval žiadne badatelné zmeny, všetko mám v stálych pozíciách, odpar má na výšku hladiny takmer nulový vplyv. Preto sa s toho neviem vysomáriť. Možno má na to vplyv atmosferický tlak, možno je za tým nejaký mikroposun krytu (ktorý na prvý pohlad sedí pevne a pekne lícuje s akvárkom), možno nejaká iná príčina. Nie je to nič pravidelné. Už si začínam myslieť že za to môžu krevetky, ale nie som si celkom istý či sa to nedialo aj pred ich pridaním do nádrží. Nevediem si denník.