Parametre:
Akvárium - MP80 z Hornbachu - 80x35x35 (výška je o nejaký cm väčšia kvôli výstuhovej lyšte - po lyštu by to malo byť tých 35cm) s originálnym policovým stolíkom.
Svetlo - 2x18W, žiarivky som nechal pôvodné (zatial som nenašiel dôvod na zmenu). Svietim 6:45 - 8:30 (pracovné dni) a 15:00 - 21:45 (každý deň).
Filter - Eheim biopwer 200. Mmožno by stačil aj nižší model, ale trochu predimenzovať filtráciu nikdy nie je na škodu. Na výtoku ho mám priškrtený. Zatial bez výhrad.
Ohrievač -Jäger. Teplota sa drží na cca 25 stupňov aj keď ho mám nastavený na menej. Zrejme svoje robí kapotáž zo svetlom.
Teplomer - klasický sklenený s prísavkou.
Substrát - jemný kremičitý štrk z Hornbachu (hnusne drahý - ale keď som sa do neho zamiloval, tak niet čo riešiť

Rastliny - čo viem ako tak spolahlivo určiť sú Microsorium (asi tri druhy), Anubias, Vesicularia a čo len predpokladám tak je tam zrejme nejaká Hygrophila, Ludwigia a Sagitaria (Valissneria?). Nie som rastlinkár, tak to moc neriešim. Žiadne hnojenie, ani CO.
Ryby - 11x Paracheirodon innesi, 3x Ramirezi (pravdepodobne samce), 4x Otocinclus (fantastické čističe!) a 4x C. nannus. Ešte chcem dokúpiť na spestrenie malý húfik drobných tetier - pravdepodobne H. amandae. Množstvo rýb je už dosť na hrane, ale myslím že by tých pár drobných tetier ešte malo akvárko zvládnuť.
Akváriu má cca 2 mesiace. Pri zakladaní som použil nejaký materiál, vodu a bordel z 200l akvárka pre urýchlenie zábehu. Ryby už stihli (našťastie)úspešne prežiť krupičku. Horšie dopadli rastliny. Neviem či im uškodila zvýšená teplota, alebo sol (pri liečbe krupičky), prípadne ich kombinácia, ale takmer všetky trávy (Sagitaria?, Valissneria?) odišli (rozpadli sa) a Hygrophile opadali skoro všetky väčšie listy. Predtým všetko rástlo v pohode. Nejaké "trávy" som potom dosadil z 200ky, niektoré sa ešte spamätali (spamätávajú). Asi ešte nejaké burinky dokúpim na Akvazime.
Niektorí si ma možno pamätáte s diskusií ohladom setov versus "skladačky". Keďže už dve vlastné "zbúchaniny" mám, tak si dovolím malé porovnanie a recenziu. Takže - ten set vyzerá dizajnovo podstatne lepšie. Po praktickej stránkeby mám snáď drobné výhrady ku krytu - pri väčších zásahoch do akvária (odaklovanie, čistenie filtra, sadenie rastlín a pod.) ho musím zložiť, pričom sa z neho doslova leje nakondenzovaná voda. Našťastie je to len raz do týždňa, a už mám na to vypracovaný systém. Prekvapilo ma že je to svetlo ešte stará klasika (štartér). Čakal som že tam bude predradník. Nikde som na túto informáciu nenarazil.
Snáď som na nič dôležité nezabudol.