Nuž :niekoľko takých jazier a rybníkov mám na svedomi. Návrh - riešenie - a všetko ostatné okolo je moja profesia: projektant aj vodohospodarských stavieb.Kage-showa napísal::?: Ma niekto skusenosti s vykopanim JAZERA? Myslym tym normalne jazero (cca. 60x30 m - hlbka ?) - nie foliove. Mam k dispozicii pozemok - znacne premokreny, na nic ine (podla mojho nazoru) nie je vhodny.
Urobil som par "skusobnych vrtov"v hlbke asi 30-40 cm je uz spodna voda.
Vsetky ohlasy na moj napad su zatial negativne (manzelka, rodina, znami...)
Dufam, ze na tomto fore najdem par mne podobnych fanatikov, ktori sa vedia vzit do mojej situacie a pomozu mi.
Nebudem sa dalej rozpisovat, cakam na vase odborne rady ale aj na psych. podporu.
Drobec napísal:Ahoj!Ake ryby tam chces mat?
barky napísal:Skusenosti sice nemam, ale bez nejakeho bagra to urcite nepojde...
Ale taketo jazero si urcite viem predstavit, uz som aj par takych videl a boli tak super navrhnute ze sa v nich dalo dokonca aj kupat - taka bola voda cista a to bez akejkolvek techniky. To kupanie by mohlo byt lakave aj pre tvoju rodinu a znamych. A ak manzelke urobis pri jazere nejaku plaz na opalovanie, urcite to oceni
Budes musiet mat velku zahradu ked sa tam chces aj kupat:)Maja napísal:Raz som pozerala dokumentarny film o architekture ktora spoluzije a nenarusa prirodu a bolo tam aj o "prirodnych" jazierkach. Maju ich povacsinou skandinavci. Vybagrovali jamu alebo zrusili povodny bazen a namiesto toho spevnili brehy skalami a nasadili kopeeeec rastlin ako prirodzeny filter. Na jednej strane bolo miesto -mierne sa zvazujuci breh, kde sa dalo kupat. A bola to parada!!!!
Preco argumentovat len kupanim sa, ved v zime mas klzisko zadarmo. Ak mate aj deti, tak vyhody prevazuju. Investicia sa ti vrati v podobe usetreneho vstupneho na kupaliska a klziska a vecerne posedenie s udicou bez ziadnych povoleni na lov vo VLASTNOM rybnicku- s kamaratmi pri ohniku... to je na nezaplatenie.
Ako ryby by som tam dala par klasickych kaprov, podustvy a jalce, nieco co sa da aj chytit a zjest.
A ak to vyschne, tak pestovanie v jame je super- je tam teplo a nie je tam vietor a babka zosalie od radosti, ze pod Tatrami (ci odkial si) dopestuje melony a papriku(mali sme "jamu" asi 3x3metre hlbka asi 1 meter a ako jedini z okolia sme v nej za komousov dopestuvali vlastne paradajky
-Lipt. Mikulas-Okolicne)
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.