JBL Florapol



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Ste spokojní s týmto hnojivom?

Áno
24
67%
Nie
5
14%
Viac som spokojný ako nespokojný
5
14%
Viac som nespokojný ako spokojný
2
6%
 
Celkový počet hlasov : 36

Re: JBL Florapol

Odoslaťod juhiman07 » 08 Sep 2007 19:25 pm

PMDD
Obrázok používateľa
juhiman07
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 18 Dec 2006 22:32 pm
Bydlisko: Jelka

Reklama

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Vyghum » 08 Sep 2007 21:06 pm

gumkac napísal:ktore hnojivo je podla vas nejlepsie??? florapol som daval pol roka a pomahal ale slabsie tak by som chcel zmenit hnojivo....pls poradte


Jak jsi daval sypký florapol půl roku do akvária? Nemyslíš spíš Ferropol?

Jinak souhlasím PMDD je asi nejlepsí cím se dá hnojit, hlavní je, že lze jednotlivé složky dávkovat podle potřeby. U komerčních hnojiv ani nevíme co v nich je...
Obrázok používateľa
Vyghum
 
Príspevky: 58
Obrázky: 32
Založený: 23 Feb 2005 16:26 pm
Bydlisko: Brno, ČR

Re: JBL Florapol

Odoslaťod juhiman07 » 08 Sep 2007 21:10 pm

presne tak :wink: no tiez som zvedavy preco trvalo ukladanie dna pol roka :o
Obrázok používateľa
juhiman07
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 18 Dec 2006 22:32 pm
Bydlisko: Jelka

Re: JBL Florapol

Odoslaťod gumkac » 09 Sep 2007 09:24 am

a sak florapol je toto tekute v flasticke ne????
gumkac
 
Príspevky: 24
Založený: 21 Aug 2007 18:27 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Vyghum » 09 Sep 2007 12:33 pm

Ne, Florapol je sypký a dává se na dno při zakládání nádrže, Ferropol je tekutý a přidává se jednou týdně do vody...
Obrázok používateľa
Vyghum
 
Príspevky: 58
Obrázky: 32
Založený: 23 Feb 2005 16:26 pm
Bydlisko: Brno, ČR

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Silvester Valentin » 09 Sep 2007 13:27 pm

Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

problem s hnojivom

Odoslaťod Dusky » 17 Nov 2010 22:42 pm

Zdravim, chcem sa Vás spýtať, pri zakladaní akvaria som dal pod strk, zrnitosti 2-4 mm, hnojivo "JBL Florapol koncentrát pro akvarijní dno", je to na baze íla, problem je v tom, ze som nedomyslel, ked som kupoval mrenku pakistansku, ze bude rypat do dna (su to hrozne zive potvory) tym padom sa to hnojivo rozviri a kali mi to vodu. Myslite si ze to bude skodit rybam?
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod pha » 28 Nov 2010 11:43 am

Ahoj Dusky.
Nie rybam to skodit nebude, moze ti akurat nabehnut riasa, ale aj nemusi, ja osobne som to ako tie tvoje potvory rozrypal a nic sa nedialo. Inak ak mozes napis co sa deje u teba.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Dusky » 03 Dec 2010 15:50 pm

rybam to neskodi zatial vsetky ziju, uz tie mreny nerypu moc do strku, akosi sa upokojili, asi dospeli alebo neivem, na zaciatku vsetky 4 plavali spolu od jedneho konca akvarka na druhy, no ale vyskytla a premnozila sa mi riasa hneda, teda neivem ci to je hneda, ale su na rasltlinach take stetinky, ale mozno je to aj od silneho osvetlenia, boh vie, ale nevsimol som si ze by rastliny lepsie rastli s tymto hnojivom, osobne si myslim ze ani nebolo treba ho davat, rastli by rovnako
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod pha » 06 Dec 2010 09:43 am

Ahoj Dusky.
Ak mozes daj foto riasy, bo hneda riasa povatsine zo silneho osvetlenia nevznika, skor zelena.
A mysliet si ze rastliny porastu rovnako bez hnojiva do dna je tiez cudne. Ale - Pozor nieje to len o dne!!!
Nech sa dari.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod m.matqo » 06 Dec 2010 15:52 pm

Zdravím. Idem zakladať nanovo akvárium a chcem sa opýtať jednu vec. Mám už kúpené Manado, pod to Aquabasis plus, mám ale aj florapol a neviem či mám použiť aj to. Ďakujem
Obrázok používateľa
m.matqo
 
Príspevky: 67
Obrázky: 13
Založený: 11 Aug 2009 08:40 am
Bydlisko: Košice

Re: JBL Florapol

Odoslaťod marlo » 06 Dec 2010 16:11 pm

Ja osobne si myslim ze Florapol je uz asi zbytocny .

Ak budes mat v buducnosti pocit ze ti rastlinky neprosperuju tak ako si predstavujes tak vzdy mozes dat ku korenom JBL gulicky vhodne hlavne pre echinodory.
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1416
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: JBL Florapol

Odoslaťod pha » 07 Dec 2010 11:21 am

Ahoj m.matqo
Kludne tam daj vsetko co mas, riadne to zakry aspom 4-5cm vrstvou strku. cim viac zivin, tym na dlchsie pokoj.
Nech sa dari.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod chnuro » 10 Jan 2011 12:32 pm

Zdravim, vcera som zakladal minicko 40x20x20. Pouzil som strk Manado a chcel som pod neho dat vrstvu zmiesanu s hojivom JBL Florapol. Vysla mi 4-5cm vrstva strku bez hnojiva navrch. Pri napustani som netusil, ze Manado je taky "lahky" a napriek napustaniu na viečko kompotovej flase mam teraz z akvaria iba matnu kaluž. Velka cast hnojiva sa zvírila. Myslím, že kombinácia JBL Florapol a strk Manado nie je vhodná.

Ja osobme som pustil filter dufajuc, ze sa to usadi/vyfiltruje pocas zabehavania akva (externý filter domácej výroby: molitan, siporax, zeolit, filtracna vata). Ak nie, nema zmysel s tym experimentovat a strk budem musiet znova premyt. Skoda, tomu hnojivu som daval vacsiu sancu.

Zvyšok pixličky nevylučujem použiť v inom akva s iným štrkom. Dám vedieť, čo sa stalo s hnojivom po 2 dnoch.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: JBL Florapol

Odoslaťod trinitysk » 11 Jan 2011 10:58 am

Silne nedoporucujem pokracovat v zakladani tohto akvaria! Mas uplne prehnojene akva skrz naskrz a to pod aj nad substratom a riasy sa uz teraz tesia ako ta potrapia. Mas perfektne podmienky na velky riasovy pruser...
Vsetko vybrat a premyt, nema zmysel to filtrovat a cakat kym to sadne. Nevyfiltrujes to, len to pekne rozbehnes po celom akva. Pokial tam chces mat naozaj Manado tak medzi jeho vrstvu a vrstvou JBL Florapol (ci cokolvek ine takto jemne) daj malu vrstvu (0,5-1cm) jemneho strku.
Lepsie je ale namiesto Florapolu (inak pouziva sa vyhradne pod strk pretoze je velmi jemny/prachovy) pouzit cca 1cm vrstvu uz hotoveho obohateneho substratu od Tetra, Sera, Dennerle atd. proste co zozenies (Tetra plant complete substrate ma najlepsi pomer cena/kvalita a prijemnu strukturu).
V pripade, ze pouzijes vyhnojene dno nedoporucujem uz s akva rastlinami a ani dekoraciami po osadeni akva uz nijak manipulovat, riziko zvyrenia zasobneho hnojiva a si tam kde si teraz, hnojivo v celom akva, pekne nasvietene a riasy sa uz znovu tesia...Takze si dobre rozmysli layout akvaria a mozes pouzit vyhnojeny substrat alebo do strku nedavaj zatial nic a mozes robit aj presuny bez toho rizika co popisujem...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Dusky » 11 Jan 2011 22:07 pm

ma pravdu, kvoli tomuto hnojivu FLorapol, ktory obsahuje aj zelezo mam teraz problem so stetinkovou riasou
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod chnuro » 12 Jan 2011 02:19 am

dakujem pekne za rady. Po dvoch dnoch bolo akvarko sice celkom pekne, ale vsade usadeny ten jemnucky íl. Jediný pohyb externého filtra a výstupná hadica sa zakalila -> akva bolo zasa cele kalne (bolo sotva vidiet koren 3cm od skla). To teda neviedlo nikam.

Tak som premyl strk, akva aj vsetky filtracne naplne a zacina sa znova. Vyzivove dno nakoniec nemam. Budem hnojit iba tekutym hnojivom (mam kupene SERA Florena). Ten florapol mi mal zabezpecit menej caste pravidelne hnojenie a stabilnu dlhodobu zasobaren zivin.

btw: mam vyhrievane dno => voda cirkuluje aj dnom, teda aj tekute hnojiva pridavane pravidelne.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: JBL Florapol

Odoslaťod trinitysk » 12 Jan 2011 14:45 pm

Dusky napísal:ma pravdu, kvoli tomuto hnojivu FLorapol, ktory obsahuje aj zelezo mam teraz problem so stetinkovou riasou

Takto jednoducho by som to teda nevidel...tych dovodov moze byt viacej a tipujem ze aj naozaj je...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: JBL Florapol

Odoslaťod pha » 12 Jan 2011 15:12 pm

Ahojte.
:D to by teda bol masaker :lol: mne osobne sa to tiez raz podarilo riadne rozbombardovat a nic sa nestalo, do dvoch dni akva vycistene a tam kde bolo treba som to normalne prisypal strkom a bolo vsetko ok. Ale aspom vidno ako lahko vznikaju bludy...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Dusky » 12 Jan 2011 19:24 pm

neviem ake bludy mas namysli, nemusi sa kazdemu urobit riasa ale je to velky predpoklad ked mas prejhnojene akvarium ze sa ti spravi riasa, mozno este k tomu pomohlo aj osvetlenie
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Gogi » 13 Jan 2011 11:16 am

u mna posobi zle aplikovany florapol tak ze mam na dne koberec z riasy(nutno podotknut ze mi to vobec nevadi)
Obrázok používateľa
Gogi
 
Príspevky: 204
Obrázky: 46
Založený: 28 Júl 2009 16:30 pm
Bydlisko: TT

Re: JBL Florapol

Odoslaťod Giftzahn » 13 Jan 2011 11:24 am

jj, mozem len potvrdit ... ked sa mi dostal svojho cau JBL Florapol na "svetlo bozie" t.j. na povrch substratu netrvalo to dlho a nabehla sinica ... ku ktorej sa mi zatial este nikdy nepodarilo hnojenim dopracovat :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: JBL Florapol

Odoslaťod pha » 13 Jan 2011 17:26 pm

Ahoj Dusky.
Nehnevaj sa, ale mne to pride také iste čudne ako keď si napisál že hnojivo JBL Florapol:
citujem ta ,,osobne si myslim ze ani nebolo treba ho davat, rastli by rovnako,,
A prečitaj si všetky moje prispevky co som Ti napisal v tejto teme na tejto strane.
Tak nech sa ti dari v nastavovani parametrov v akvarku.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.