Teší ma, že sa niektorím z vás páči...No aby som bol úprimný, cnie sa mi po iwagumi štýle
Čo sa týka nového filtra ADA ES-600, tak napíšem aspoň pár slov po týždňovom používaní
Už len samotné rozbalenie bolo pocitovo niečo výnimočné
Predsa filter za niekoľko stoviek za to stáť musí...no nie?
Po otvorení krabice je človek v rauši a čaká, že za vyššiu cenu dostane aj jedného z členov ADA tímu, ako osobného mentora
V balení sa okrem samotného filtra z nerezovej ocele nachádza :
- ADA Lily Pipe P-2
- ADA Lily Pipe V-3
- ADA Bio Cube 2 Litre
- ADA NA Carbon 4 litre
- stabilizačná podložka
- 2 ks sťahovacích svoriek
- čistiaci prášok
- manuál k filtru
- exkluzívny certifikát
Po povyberaní veškerého príslušenstva, zostal v krabici už len filter. Prekvapilo ma, aký je filter ťažký

Áno, uvedomujem si, že ocel váži viac, ako plast...No aj tak ma váha zaskočila. Ale z časti za to môže aj NA Carbon uložený vo filtri.
Skrátka, spracovanie je fantastické...Kanister je podstivý "kus železa"

. Nemusíte sa báť, že vám niekde niečo praskne alebo sa ulomí. Aj samotné klipy pre uchytenie vrchného krytu sú pevné a robustné. Čerpadlo značky Iwaki nevykazuje po týždni vôbec znížený prietok. Čo som si ale všimol, že samotné čerpadlo je na pocit teplé. Ale na teplotu vody v akváriu to nemá absolútne žiaden vplyv! Kanister z nerezovej ocele je naopak veľmi studený...
Doteraz som bol šťastným majiteľom filtra Eheim 2215, ktorý je naozaj super a pre 60cm akvárium je úplne ideálny.
Ale teraz som šťastnejším majiteľom filtra ADA ES-600...Možno si niektorí kladiete otázku typu, "Prečo by som mal utratiť niekoľko stoviek eur, keď za niekoľko násobne nižšiu cenu možem mať Eheim alebo JBL?
Moja odpoveď? Na to už musíte prísť sami...
Mimochodom, modrá filtračná pena určená pre Eheim 2215, pohodlne pasuje do filtra ADA ES-600...
Ak máte akékoľvek otázky, pošlite mi SS