@Jozef I. - takze k tomu dnu: hrubka je fajn, ale neviem, kde si nabral, ze to ma byt takto. Vyzivova cast je vzdy co najnizsie. Rastliny si cestu k nej skor, alebo neskor najdu. Momentalne ak to nechces zakladat nanovo, prisyp štrku aspon 3cm po celej ploche. Bude tam toho sice vela, ale lepšie hrubé dno, ako neustále problémové akva.
Zákal uz nejakú dobu trvá, takze to nie je iba kal. Je pravdou, že v novozaložených akváriách je častejší, doporučil by som ti postupovať rovnako, ako v doorsovej teme radili ostatní. Ked si to cital, tak sa skoda opakovat.
Ked nechces CO2, tak treba prisposobit skladbu rastlín aj intenzitu osvetlenia. To znanamená, že v tvojom akváriu by mali dominovať rastliny ako anubiasy, microsoria, machy (tiež nie každý), cryptocoryny, príp. nenáročné stonkovky, ako egeria. Takých nádrží nájdeš pár aj tu na fóre. Samozrejme zabudni na trávnik z HC, alebo cervenajúcu sa blyxu. Dalej svetlo ti bude v tomto pripade bohate stačiť to 2x24, mozno aj trosku menej, ale to by som dodiešil plávajúcimi rastlinami, ktoré trošku svetla ukradnú. Hnojenie v takomto akváriu bude pravdepodobne fungovat PMDD (originalna "receptúra" nefunguje v akvariach so svetlom 1W/L a CO2=30ppm - tam ju treba upravovať).
Este jedna vec: s filtrom, aký máš, daj radšej menej rýb. Len tak symbolicky. Radšej sa pred kúpou rýb poraď tu na fóre, ale to ma cas. Do rastlinnych nadrzi preferujem ryby velkosti max neonky, ale aj tie sa mi zdajú priveľké

.
odpadových produktov rýb značne menšia, ako v prudko osvetlených akváriách s CO2. Aj preto by som si neplanoval pocetnu osadku do low-tech akvaria, ak cho chces mat stabilné a s minimalnym mnozstvom rias.
Poznam par akvaristov, ktorí takéto nádrže majú, ale na fóre ich neprezentujú. Niekedy sa až čudujem, čo sa dá spraviť v akváriu bez CO2 a extra silného svetla.