rado ani nehovor. normálne to bol pre mňa šok. mám ich krátko a ešte sú dosť mlade, tak uvidím či z toho niečo bude. Ale bola paráda ich sledovať ako samička kládla ikry a následne ich samček oplodňoval. budem od Teba potrebovať nejake rady v prípade že budú mladé. Ty máš v tomto smere bohaté skúsenosti. hehe
Riasa mi rastie pekne a zatiaľ som ju nemal potrebu upravovať, lebo je kompaktná a rastie v chumáčoch. Ak by sa ťahala po akvarku, tak by som ju už zastrihával či inak upravoval. bordel so sa v nej zachytáva tak nevadi. nie je to rastlinné akva kde sa dbá na hygienu a čistotu. Kde musí byť všetko tip top aby nebola žiadna riasa. myslím si že to práve naopak ešte pozitívne ovplyvňuje chemizmus vody.
Pistia sa podarila a keď je takáto veľká tak sa s ňou aj oveľa lepšie pracuje pri výmenách vody. Nemal som ju vždy takúto. A dlhé korene aspoň zachytávajú bordel vo vode. A neuveriteľne rýchlo sa rozmnožuje. Ale že fakt neuveriteľne. V Sobotu večer som ju vyhodil všetky dcérske rastlinky a dnes už je ich tam zasa okolo 20.
To premiešanie tohoto piesku s tým predchadzajucim štrkopieskom si viem predstaviť. Teda tento čistý svetlý piesok z hrubým riečným štrkom. budem nad tým uvažovať do budúcna, lebo cez leto idem do väčšieho objemu. A tam ešte nemám jasno aké dno použijem. Veľmi ma láka použiť ako dno tenkú vrstvu čistej rašeliny a na to vrstvu lístia a nasledne trochu koreňov. Ale nie moc. No mám Loricarie ´Rio Atabato´ a sú to nádherné ryby ktoré milujem a pre ne sa takéto dno nehodí. Takže bude dilema. No ešte je na to čas.

Predstavujem si, že to bude potom vizerať v mojom akva asi nejako takto:
https://www.youtube.com/watch?list=PL-R ... EV12vdZ61g