tak davam ďalšie foto toho čo sa mi v akva nepači. na jednej foto su hnede flaky na echinodoruse. A tiež fliačky, resp. hnede zhluky asi riasy ktora sa mi robi na Staurogyne repens a robi sa mi aj na tej hlinenej dekoraci a z nej sa mi na začiatku urobila hneda riasa, ktoru som vtedy odstranil a držím ju na uzde a v tejto forme vďaka častym vymenam vody a odsavaniu všetkeho čo sa da. neviem ako to bude ak už nebudem toľko meniť vodu po zabehu.

Ale myslím si, že keď už prestanem tak často meniť vodu po zabehu, tak sa to zlepší tym, že do akva dám destilovanu vodu, čím mi klesne tvrdosť vody, teraz je dosť tvrda a klesne ph pridaním co2, ktore budem mať tento tyždeň urobene z tibi (než bude flaša). A keď ešte prídam rastlinky, tak si myslím a pevne dufam, že rastlinky potom "prebiju" tieto riasy.
mám tam aj zelenu riasu, su to len take zele fliačky na koreny, skle a štrku. je jej ozaj len malo a ani sa nerozrasta + zo skla a štrku bola odstranena.
Osvetlenie:
Svietim len neonkami 2x24w. prvy tyždeň 5hodin, pak 2 tyždne bolo 6 hodín, minuly tyždeň 7 hodin. podmienky sa nezhoršovali ale ani nezlepšovali, čo sa tyka flakov na echinodoruse a na tej S. repers. Ale tak po tom čo som si prečítal to dám asi zasa na 6 hodín, alebo 5 a budem pozorovať čo sa bude diať.
Jaskynka:
ta je s palenej hliny a je to vec, ktorú dať preč nemôžem a nechcem lebo som to sľubil a slubil som to manželke než som išiel zakladať akva. Želala si tam, mať nejaku ozdobu a ja som jej nevedel povedať nie ale s podmienkou, že to nebude žiadny gič asko potapač, koraby alebo extra farebne somariny, ale niečo, čo by tam mohlo zapasovať s tym, že sa budem snažiť o to aby to tam zapadlo a zapadlo tým, že by som to nechal obrasť rastlinkami tak aby to splinulo s prostredím, takže tu by som uvital aj rady ako na to. napriklad nejaky väčši anubias, ktorý by to mohol obrasť koreňmi, čioastočne to schovať aj inymi rastlinkami či pokryť to machom, aby to tak nebilo do oči, lebo takto to tam ani mne nepasuje. takže skuste so mnou vymyslieť niečo čo by sa s tým dalo spraviť, keď už to tam je
najvbližšie dni:
od jopa budem mať koncom tyždňa ešte rastlinky a do tej doby by som chcel ešte trochu poriešiť ešte tie korene a nejak ich "ohadzať" rastlinkami a machmi, hlavneten členity na pravo. vedeli by ste mi odporučiť nejake rastlinky? pripadne aj ako na to?
na tu prednu silnu časť som rozmýšlal dať Microsorum pteropus a čo bude vidieť obaliť machom.
A mal by som to spraviť kym budem mať rastlinky od jopa, lebo keď ich zasadím, zž sa mi budu korene ťažko vyťahovať a nejak upravovať.