prvá dilema bola či kupiť set alebo si akva posladať a nebol by som to ja ak by som si nevybral zložitejšiu cestu a tak si skladám akva sám. Uvedomoval som si totižto, že takto sa o akvaristike dozviem najviac, lebo si všetko budem musieť poriadne preštudovať.
Toto už mám:
Akva: 112L 80dx35šx40v
Filter: Eheim Biopower 160 - chcel som externy ale musel som spraviť nejaky kompromis čo sa tyka aj ceny aj miesta. na externy nemám zatiaľ miesto, ale časom ho chcieť budem a tento si necham ako zalohu.
Osvetlenie: 2x24W/865 T a 2x11W/865 usporky 4pin 2g7. Kryt spravený u stolára, osvetlenie som si spravil sám. A ešte tam pôjdu dva ventilatorčeky a plynovy piest.
Ohrievač - nemám a neplanujem, máme dosť teply byť, hlavne v lete takže nebude treba vodu zohrievať.možno na zimu, budem uvažovať nad tým.
A toto je ešte v pláne:
Pozadie: bude buď 3d alebo čierna tapeta, ale asi tapeta, lebo mojim planom je mať pekne zarastene akva, takže 3d by bolo schovane dosť a tiež by mi asi zužilo dosť akva.
Štrk: v podstate je mojim favoritom čierny kremičity štrk 1-2mm. bal som sa trochu tej jemnej zrnitosti, ale bavil som sa s pár ľudmi, ktorí ho používaju a sú s ním veľmi spokojný.
Koreň: Domaca vyroba

Rastlinky:
Zosumarizujem zoznam a hodím ho sem. toto je niečo s čím budem potrebovať asi trochu pomocť.
Rybičky:
Bude to neokarium, takže dominantou budu neonky, chcem mať pekny hugik. na doplnenie potom už len par prisavnikov a pancierničkov.
Ostatne živočichy:
Krevetky.
väčšinou si snaťžím všetko naštudovať sam ale budem potrebovať pomoctrochu s výberom rastliniek, vhodneho substratu pod štrk a aj ohladne rybyčiek