Ako prvé by som predstavil to najväčšie.
270L 138x40x50v.
Ako vidieť nieje to už taká divočina ako bola moja 112-tka. A ani biotop to už nie je a vlastne ani BW. Teda asi taký zelený BW. nechcel som vyslovene rastlinné akvarko ale nejake rastlinky mi v akva chýbali a cieľom bolo spraviť akvarko tak aby bolo minimalne náročné na údržbu.
Dno tvorí obyčajný piesok kúpený v stavebninách. Koreňe sú rovnako tak kupované. Rastlinky ako vidieť hlavne anubiasy, microsoria a Echináče. Ak by som mal byť presný tak:
Anubias barter, bartery nana a jeden nana Pinto. Microsoria pteropus, pteropus Trident a pteropus Windelov. Echinodorus uruguayensis a Pistia. Tá mi teraz rastie veľmi zle a netuším prečo. V 112L akva rastla ako sprostá a bola veľka cez celú dlaň a teraz len akosi prežíva a ani sa nemnoží.
Osádka je tvorená zatiaľ 20ks Tetry ozdobnej, asi 8ks Drobnoustiek dobných a beckertovych, 3k c. nanus , 4ks Dasyloricaria filamentosa a 3ks Ancistrus sp. super red.
Plánuje dokúpiť ešte dákych corydorasov a zrejme nanusov. počet tak do 20ks. A chcel by som tam nejakú dominantu. Párik cihlid. Doporučované my boli napríklad rôzne druhy Akár alebo kančíky, Eliotov alebo meeki. Tak uvidím čo tam ešte dám.
Mám tam aj slimáky a to 4ks Faunusov a 2ks Brotia Pagodula. Dáke sa tam ešte dokúpia. Buď rozšírim z tých čo tam mám, alebo pridám ešte nový druh.
Toto však ešte nie je konečný stav.Mám v plane tesne nad akvarko vybudovať nadstavec v ktorom by som pestoval hydroponicky v keramzite rôzne rastlinky pričom tento nadstavec by bol prepojený aj s akvarkom a okrem dekoračného učelu by spĺňal aj účel biologickej filtrácie. A ak by prerastali koreňe do akva bol by to len ďalší super bonus.