Zdravím všetkých,
včera(štvrtok 04.03.2010) bol ďaľší veľký deň! Bol som na pošte a prevzal som zásielku.
Keď som uvidel krabicu, tak ma hneď napadol text jednej seriálovej pesničky:
"Dedo Jozef dostal balík veľký ako svet... a v ňom bola, bola bola bola Bambuľka!"
No, ja dedo ešte nie som, ale škatula bola veľká a namiesto Bambuľky som tam našiel:
1.) Eleocharis acicularis
2.) Glossostigma elatinoides
3.) Cryptocoryne wendtii
4.) Anubias barteri nana
5.) Vallisneria Corksrew
6.) Ceratopteris siliquosa
7.) Heteranthera zosterifolia
k tomu ešte jednu žiarivku Osram Lumilux a set CO2. A ako bonus krmivo pre rybky zadarmo, tak to poteší!

Po príchode domov som sa do toho hneď pustil...
Sadeniu rastliniek predchádzala zmena layoutu. Či sa zadarilo, môžete posúdiť z priloženého obrázku. Mne sa to zatiaľ páči...
Človek by ani nepovedal aké náročné je sadiť rastlinky tak, aby držali tam kde majú a aby to aj nejak vyzeralo...!!!
Najmä pri Glosse som si fajne zanadával, je to babračka a ja som nikdy nebol stvorený na záhradnícke práce (aj keď máme rodinný barák s veľkou záhradou...).
Dnes (piatok 05.03.2010) som inštaloval CO2 set, mal som z toho trošku "bobky", ale je to naozaj jednoduché a už mi to aj bublinkuje.
Budem to musieť ale vymyslieť nejak inak. Mám to zatiaľ na ľavej bočnej stene prichytené prísavkami ale je to dosť na očiach.
Ale zase je to v prúde vody, ktorá ide z filtra a pekne sa tam tie bublinky miešajú, tak to tam zatiaľ nechám. Možno to časom Vallisneria a Cryptocoryne trochu zarastú...?
Tu sú obrázky. Je to taká postupka ako sa akvárko vyvíjalo od založenia(13.02.2010) až po včerajší deň(04.03.2010):