ide o moje 1. akvarium v zivote, okrem maleho akvaria kde som kedysi choval gupky, ktorymi som krmil krabov
viem, ze som mal kupit vacsie, ale na drevotrieskovu komodu z ikei, som si netrufal dat vacsiu vahu
napustene 4.2.2018, zatial iba rastliny, 2 neritiny a zopar prepasovanych slimakov, po zabehnuti planujem 1 bojovnicu, 3 otikov, 4 panciernickov malych, 8 tetier ohnivych + krevetky - viem, ze tie pocty su nizke, ale inak to neviem nakombinovat, aby som mal aj cisticov aj nieco plavajuce v priestore a samozrejme bettu, ktoru chce dcera, ktora cele toto moje dobrodruzstvo vyprovokovala
viem, ze asi viacerych odusevnenych akvaristov nahnevam, ale neplanujem sa mu nejako moc venovat v zmysle studia, analyzy vody, hnojenia, atd...v podstate budem asi iba menit cca. 20% vody kazdu nedelu - dufam
teplotu mam 25C, mam vypnute ovzdusnovanie, dnes som 1. krat menil 10l vody
probelmy s ktorymi sa potykam
1 - nedrzia mi prisavky z filtra na skle, riesim to podlozenim filtra dekoraciou a prelepenim kablov leukoplastom zvonku na zadnej strane akvaria, z juwelu mi vraj posielaju gratis nahradne kvalitnejsie prisavky
2 - stale mi plave drevo, tak ho mam zatazene kamenom
3 - neviem, ci sa rastlinky chytili a v podstate nie som spokojny ani z vyberom ani z rozmiestnenim, ale uz to nebudem asi menit
4 - kupil som bohuzial 2 neritiny, predavac hovoril, ze kludne do 63l akva, az potom som sa docital, ze 1 na 50l, neviem, ci je dost rias, prvy den cely den behali po celom akvarku, ale vcera a dnes je jedna stale v rohu na skle a druha sa schovava niekde na spodku dreva, nevidim ju
5 - pri odkalovani (skusal som si to) mi dost vela piesku odsalo do vedra, cize nabuduce asi cez sitko
6 - pri pokusoch s nedrziacimi prisavkami som ich raz mierne namastil indulonou, drzali par dni, uz nedrzia, ale sa mi zda, ze na hladine mi plavaju mastne minioka, nie som si isty, ale zda sa mi, ze hladina je nejaka zasvinena, ako by sa to dalo vycistit?
Budem vdacny za raddy a komentare, fakt chcem urobit maximum, aby som rybkam pripravil co mozno najlepsie podmienky