Tak asi začnem smutnou zprávou... Postupně jsem přišel již o 5 Borarasek. Bohužiaľ to nie je hodnotami vody alebo chorobou... Vždy sa nejaká šprajcne za filter.

Budem musieť vymyslieť ako tomu zabrániť. Napadlo ma nalepiť na zadnú časť nejaké jemné prúžky čierneho molitanu alebo podložky pod akvárium...
Musím to poriešiť, pretože ako sa postupne znižuje počet Borarasiek, tam sa začínajú schovávať medzi rastlinkami. A už nie sú tak nebojácne...
Zatiaľ stále mením vodu 1x týždne, cca. 50-60% postupne začnem predlžovať interval na 1x 2 týždne.
Inak sa už týždeň snažím zohnať nejakých slimákov, ktorý sa rýchlo rozmnožujú. Prešiel som vsetky akvaristiky čo mám tak nejak po ceste a nikde nič. Buď sú od slimákov alebo ich majú na kŕmenie a nedajú a nepredajú. Mám tam 2 Levatky ale tie nie a nie rozmnožiť sa. Nikdy som Levatky v akváriu nemal a nechápem ako može byť tak kurevsky rýchla...

Potom tam je niekoľko Člunic, ale stále málo na to aby som dokupil Emila...
Toto je Emil...

Už sa na neho teším...
Tétraodon nain by
Franck Vanloot, on Flickr
Tak nejako sa mi ten koreň zdal nejaký prázdny a nudný, tak som o trochu upgradoval Jávským machom...

Ešte premýšľam že na neho naviažem Bucepheladru. Máte niekto skúsenosť s lepením Bucek na kořen sekunďákem? Viem že sa štandardne lepia machy, ale bojím sa aby to Buce neodniesla...
Ostatné rastlinky tak nejako rastú. Valisneria už má niekoľko nových odnoží, Microsorium pomalú tiež rastie. Cryptocoryne Wendtii odhnivaju vsetky "staré" listy. Myslím tie čo vyrástli v starej nádrží. Nové sú v pohode, netuším či to je zmenou parametrov vody. Affinis už má niekoľko malých subemerzných lístkov... Pistia je hrozná burina, pri poslednej výmene vody som väčšinu vyhodil. Fakt tienia ostatným rastlinkam, budem sa snažiť ju držať na uzde. Zbaviť sa jej ale úplne nechcem, lebo ma strašne bavia jej korene a tak nejako sa aj do nádrže hodí.
Čo sa týka hnojenia, tak raz do týždňa pridávam po 2ml od Profiplants Complete, K plus, N plus a 1ml FE plus. Ale aj tak mám pocit že to je málo a že všetko vyžerie Pistia... Je pravda, že som mal v pláne nepřidávat Vela hnojenia ale vidím že tam tie živiny chýbajú. Tak trochu aj dúfam, že sa objaví trochu nejakej riasy, no zatiaľ nič.
Trochu som aj pridal na svetle, takže momentálne je nastavené na 3/8 výkonu. Včera som objednal na skúšku tento regulátor (
http://www.ebay.com/itm/331892362961) z eBaye, keď budem spokojný, dokupim aj do väčšieho...