Dovolte, aby som vyvratil skoro vsetko, co tu bolo zatial napisane:*Zavojnatky ti akvarko neprerastu. Narastu presne tolko, ako sa im dari, tj. podla velkosti akvarka. V malom zakrpateju. Ak im nevymienas dostatocne casto (raz tyzdenne) tretinu vody zakrpateju tiez, lebo budu pridusene dusicnanmi na ktorych produkciu su machri. S tym rastom by som to tak dramaticky nevidel, musis brat do uvahy, ze sa mozu dozi okolo 50

rokov, cize neviem, ci sa ti bude chciet takdlho cakat
*Rastliny: Mam v akvarku asi 10 druhov rastlin a niektore su VELMi jemnoliste. A moc si ich nevsimaju. Krmim 3X denne, speci krmivom, + sem tam nejaky salatik. S premnozenim rastlin mam prave problemy.
*Studena voda: Oni sa vobec nezblaznia, ked ma ta voda aj nad 25 stupnov. Druha vec je, ze by mali mat v zime studensiu vodu na prezimovanie, ale to aj tak budu mat, ak sa vam doma extremne nekuri. Pise sa, ze zimny klud je nutny na dobre vytieranie, ale mne sa spontranne vytieraju hocikedy. A to mam iba tie najfajnovejsie variety.
ZHRNUTIE: Velke akvarko nad 200 litrov, neprerybnit, dobre filtrovat, dobre krmit, odkalovat, vymienat vodu a je to uplne v pohode. S nejakymi stupnami Ph si netreba lamat hlavu. Druha vec je, ze tie preslachtenejsie fajty ako Oranda, Suihogon, Seibungyo su nachylne na vselijake plesne. Vhodni spolocnici: Najlepsie je mat v akvarku iba zavojnatky, ja mam este vselijake servisne ryby, panciernikov a prisavnikov. Prisavka thajska sa VELMI NEOSVEDCILA. Kedze zavojnatky plavu pomaly, prisavka do nich dokaze vyhlodat diery. A to je pekne nechutne. Samozrejme vyberajte nejake otuzilejsie ryby, ziadne tropy.
Tot vse.