adnrej8568 napísal:nevim co robite vedu, moj dedo mal karasa (zavojnatku) 6rokov (mynuly rok umrel ale patril do rodiny a dokonca ho aj pochoval a urobil mu hrob) choval ho v malom gulatom akvariu cca 15 l a vodu menil malo dokonca si ani nepamatam ze menil a choval ich zamrznutymi larvami a hmyzom (utopenym) karas bol sam a asi mu bolo dobre ked prezil 6 rokou
Tak to dooost pochybujemdanulka79 napísal:adnrej8568 napísal:nevim co robite vedu, moj dedo mal karasa (zavojnatku) 6rokov (mynuly rok umrel ale patril do rodiny a dokonca ho aj pochoval a urobil mu hrob) choval ho v malom gulatom akvariu cca 15 l a vodu menil malo dokonca si ani nepamatam ze menil a choval ich zamrznutymi larvami a hmyzom (utopenym) karas bol sam a asi mu bolo dobre ked prezil 6 rokou
súhlasím .. ja mám jedného karasa v 7,5 litrovom akvárku a je mu tam dobre
danulka79 napísal:súhlasím .. ja mám jedného karasa v 7,5 litrovom akvárku a je mu tam dobre
adnrej8568 napísal:nevim co robite vedu, moj dedo mal karasa (zavojnatku) 6rokov (mynuly rok umrel ale patril do rodiny a dokonca ho aj pochoval a urobil mu hrob) choval ho v malom gulatom akvariu cca 15 l a vodu menil malo dokonca si ani nepamatam ze menil a choval ich zamrznutymi larvami a hmyzom (utopenym) karas bol sam a asi mu bolo dobre ked prezil 6 rokou
Artus napísal:Toto si sa niekde dočítala alebo Ti to povedal niektorý skúsený akvarista, ktorého poznáš? Odkiaľ máš takéto informácie, lebo to že ryba pláva a zatiaľ ešte žije to nehovorí o dobrých životných podmienkach. Skús si pomerať parametre vody a sama uvidíš, či je všetko o.k.
Nuz to je tiez jedna zo zaciatocnickych chyb (casto fatalna pre ryby), ze si nezistia potrebne zakladne informacie o akvaristike a vybranych druhoch ryb vopred...danulka79 napísal:ja sa nevyznám do rýb skoro vobec .. mne to tak povedali v akvaristike .. ja som si chcela kúpiť akvárko a v obchode som v jeden deň kúpila všetko ... ten predavač mi tam vravel že to je pre ňu super a nwm čo ... ale .. síce on mi povedal že bojovnica može byť s karasom v akváriu a tiež to bol blud
Artus napísal:danulka79 - Zle Ti ujo v akvaristike poradil, resp. Ti vôbec neporadil. Dokúsané miesta u karasa neviem či dorastú, ale u bojovnice a gupky mi dokúsaný chvost dorástol, ale trvalo to dosť dlho. Ešte by som chcel vedieť, ako riešiš filtráciu, keď neviem či tam máš nejaký filter alebo každé 2-3 dni meníš vodu?
danulka79 napísal:áno. teraz už viem, že v guli sa nemajú chovať a tak isto viem, že má málo litrov. Ale to všetko som sa dozvedela až potom, čo som si to všetko kúpila.
Lentilkyyyyyyyydanulka79 napísal: a farebné nemyslím že napr modrétam sú modré, červené, ružové, žlté, zelené, oranžové ...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.