Poly napísal:V kazdej normalnej lekarni sa da kupit panensky cista demi voda
vlasto1984 napísal:arowana: nikde som nezohnal demi vodu tak som nachytal dazdovu a dal som to polalicky prekvapkavat na celu noc myslis ze je to v poriadku ta dazdova zajtra dam vediet jak som dopadol ci to uz bude lepsie
xoxo napísal:Zober bandasku a choď radšej niekde do kotolne a tam ti destilku určite za flašku dajú.Stačí na to aj technická demi voda.
arowana napísal:xoxo napísal:Zober bandasku a choď radšej niekde do kotolne a tam ti destilku určite za flašku dajú.Stačí na to aj technická demi voda.
Xoxo, opäť jedna z tvojich neoverených rád...
xoxo napísal:...chceš povedať že v kotolni nerobia destilku ktorou by sa mohol prepláchnuť Kat.An.Neviem ako sa upravuje u Vás voda do potrubných systémov ale u nás sa destiluje slabý katex+silný katex+slabý anex+silný anex a potom upravuje prípravkami proti korozií/ochranu proti koroizí nerobia všade/ a následne púšťa do systému..-existujú na to skriptá....
xoxo napísal:Nepleť tu selektívne iontomeniče ktoré slúžia na úplne niečo iné.....
xoxo napísal:Off-topic :Nikto nepochybuje o tvojich vedomostiach,máš to všetko za tie roky naštudované a možno niečo aj vyskúšané,aj keď za niektoré príspevky by som sa ja osobne hanbil/Aquatera/.
xoxo napísal:A ešte jedna vec: k tým neovereným radám,ty "radíš" viacerím ,ale len polopravdy a teóriu.Z tvojej osobnej praxe nepovieš zadarmo vôbec nič.
vlasto1984 napísal:takze chalani dikes za rady a uz sa prosim vas prestante hadat a chytat za slovicka este by som potreboval radu takze vyteka s toho kysla voda ph4 myslite ze pomoze ked odoberiem s katexu trosku som ho tam pridal a asi to nieje dobre alebo po pripade vodivostje super len ako zvysim ph aby mi nesla hore aj vodivost dik za rady
xoxo napísal:Vlasto 1984-v žiadnom prípade nepufruj hydroxidom /NaOH/sodným ph je to žeravina a jed .Obsahuje sodík ktorý sa v tele rýb hromadí,/ióny/ a brzdí rybu vo vyrovnávaní osmotického tlaku.Nadmerné hromadenie tekutín v tele ryby spôsobuje konštitučnú vodnatielku a ďalšiu plejádu iných chorôb.Ph môžeš zvýšiť CaCo3-uhličitan vápennatý/krmné vápno/.Je trochu menej rozpustný vo vode,ale je prirodzenejší.Urob si roztok do 5 l pohára 1-2Pl +voda zamiešaj,nechaj ustáť kým sa to vyčíri a potom kvapkaj do akvária na požadovanú hodnotu ph.
vlasto1984 napísal:tak dikes moc chalani obydvaja xoxo: pri tom tvojom sposobe sa nezdvihne aj celkova tvrdost skusal som dvihnut ph jedlov sodov ale hned sa mi zdvihla aj celkova tvrdost vody este raz dakujem za vase rady ste super ze mate trpezlivost
xoxo napísal:Vlasto 1984-v žiadnom prípade nepufruj hydroxidom /NaOH/sodným ph je to žeravina a jed .Obsahuje sodík ktorý sa v tele rýb hromadí,/ióny/ a brzdí rybu vo vyrovnávaní osmotického tlaku.Nadmerné hromadenie tekutín v tele ryby spôsobuje konštitučnú vodnatielku a ďalšiu plejádu iných chorôb.Ph môžeš zvýšiť CaCo3-uhličitan vápennatý/krmné vápno/.Je trochu menej rozpustný vo vode,ale je prirodzenejší.Urob si roztok do 5 l pohára 1-2Pl +voda zamiešaj,nechaj ustáť kým sa to vyčíri a potom kvapkaj do akvária na požadovanú hodnotu ph.
xoxo napísal:Takto: celková tvrdosť a mineralita sú dva rôzne pojmy. Sóda BB, je látka ktorá svojou štruktúrov zvyšuje ph,a podieľa sa predovšetkým na uhličitanovej tvrdosti spôsobené ionmi sodíka/Na/africké jazerá/.Zvyšuje viac mineralitu,pretože je to v podstate sol ale nie kuchynskávlasto1984 napísal:tak dikes moc chalani obydvaja xoxo: pri tom tvojom sposobe sa nezdvihne aj celkova tvrdost skusal som dvihnut ph jedlov sodov ale hned sa mi zdvihla aj celkova tvrdost vody este raz dakujem za vase rady ste super ze mate trpezlivost![]()
Naproti tomu uhličitan vápennatý CaCo3 spolu s kyselinou uhličitou /H2O+Co2/ tvoria hydrogén uhličitan vápennatý,ktorý až tak nezvyšuje mineralitu,ale uhličitanovú tvrdosť,ktorú rastliny okrem iných minerálov využívajú pre svoj rast.
P:S o vlastnostiach uhličitanovej tvrdosti /KH/je tu toho dosť.Treba hľadať.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.