http://www.aquaessentials.co.uk/index.php?currency=EUR&main_page=product_info&products_id=1057

wild napísal:sturm:ja som bol raz na sachtickach na chate a na okoli boli velmi pekne kamene,hned na tom lyziarskom svahu najdes bridlicu
Andezit v zasade vhodny je. Je to vlastne lava s priblizne neutralnou chemickou reakciou. Len by som si dal pozor, ci to nie je nejaka "extra sorta" andezitu, napr. hydrotermalne premenena (skratka nejaka ruda). Aky je zdroj toho andezitu? Nejaky lom? Inak samozrejme ze aj andezit obsahuje kovy, ide o to, v akej su forme - ale nechcem ta zamotat.kustro napísal:neviete poradit ci je andezit vhodny? niekto mi pisal ze obsahuje nejaky kovy,ale to sa mi nezda.
Z toho obrazku sa da malo vidiet, 95% z neho je zvetrany povrch. Ale tipoval by som na nejaku efuzivnu vyvretu horninu ("lavu") - andezit, ryolit alebo bazalt. Viac by sa dalo vidiet podla cerstveho lomu.sturm napísal:Neviete náhodou, čo je to za "kameň" ?
guppy napísal:S hnedým uhlím by som si dal pozor. Novácke a handlovské obsahuje arzén a sulfidy železa.
alo napísal:sturm: jedine co viem v okoli Banskej Bystrice su tufove kamene. Daju sa najst na Motyčkách (priehrada medzi Starými horami a Donovalmi). Je tam mala dedinka a domaci ich nezriedka pouzivaju aj na male muriky a podobne) Nejake sa len tak valaju pri potoku ale vacsina je v zemi a treba ich vykopat. Len si musis dat pozor aby si niekomu nezacal ryt v zahradke
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.