nino_q napísal:som zvedavy ako dlho im to vydrzi
majko napísal:Dlho nie. Len kym spotrebuju prebytok CO2 a ziviny nahromadene za ten tyzden.
majko napísal:nino_q napísal:som zvedavy ako dlho im to vydrzi
Dlho nie. Len kym spotrebuju prebytok CO2 a ziviny nahromadene za ten tyzden. l_laco zaujimalo ma aky mas obsah CO2.
tomasm napísal:Preco myslis ? Mne rastlinky takto bublinkuju kazdy den. Ked zabecpecis trvaly konstantny prisun zivin (hnojivo, derit, ...), Co2 a sveta, neviem preco by mali vydrzat iba chvilku
Hanawa napísal:pri tejto teme sa chcem opytat ako rychlo sa dokaze nahromadit co2 v akvarku? ... mam 240l akva a pustam tam co2 s 2l flase pomocou kvasnic a lipoveho drievka (asi tak 45-60bublin za minutu) a po dnoch dnoch to s dlhodobym testom co2 od sery ani nehlo ... rastliny nebublinkuju ... (hladina sa mi neceri a nemam tam ani vzduchovanie)
majko napísal:tomasm napísal:Preco myslis ? Mne rastlinky takto bublinkuju kazdy den. Ked zabecpecis trvaly konstantny prisun zivin (hnojivo, derit, ...), Co2 a sveta, neviem preco by mali vydrzat iba chvilku
Zle som sa vyjadril. Myslel som v takomto mnozstve. Zda sa mi to predsa len trochu vela. Jasne, ze to zavisi od prisunu zivin a svetla. Len ked je ich optimalne mnozstvo tak to nevyzera az takto a hlavne nie vecer ... U mna to takto vyzeralo vzdy, ked som to prepiskol s CO2 (30mg/l) a mal vysoky obsah PO4 (>3mg/l).
Takze u Teba je to taketo intenzivne stale? Hmmm. Aky obsah CO2 mas/pouzivas? Ake svetlo?
Hanawa napísal:nevedel som ze tych 108W je malo na asi 200l vody a asi 50cm vodny stlpec, s tym uz vsak tazko nieco spravim ... mozno skusim hnojivo, ci problem nie je skutocne v zivinach ... ale obavam sa aby by nezacala rast nejaka hlupa riasa, kedze teraz tam nemam ziadnu (ani som nikdy nemal)
majko napísal:Ja by som chcel pre istotu nieco poznamenat. Cielom su pekne rastlinky, nie bublinkovanie rastlin. Ak niekomu rastu dobre rastliny a su v dobrom stave je vsetko v poriadku. To ze rastlinky bublinkuju len znamena, ze produkuju viac (a rychlejsie) kysliku, a ten sa nieje schopny absorbovat do vody. A to zavisi od mnoha faktorov npr. teploty.....
azet napísal:tak veru, ked rastliny bublinkuju, znamena to, ze voda je uz nasytena kyslikom na maximum
azet napísal:nuz tak v tom pripade by si mal o2merac co najrychlejsie reklamovat!![]()
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.