Šak preto ich nemám viac, tento je testovací od Jari, testujem teóriu v praxi

Čo som čítal tak v ich domovine teplota vody občas klesá i na 24°C v tom nie je problém. Vysokú teplotu potrebujú preto, lebo majú nedokonale trávenie, a pri mäsitej strave a nízkej teplote im netrávi. Preto keď sa kŕmia hovädzími srdcami a inou veľmi ťažko traviteľnou potravou, tak potrebujú teplotu cca 30°C aby im to strávilo. Je pravda že tam nemám extra teplo, teplota vody u mňa sa pohybuje dlhodobo len 27-28°C ale nevšimol som si žeby mu to robilo problémy.
Je pravda že terčovce si potrpia na vysokej teplote a čistej vode, ale to neznamená že neprežijú vo vode i 24°C len im v tedy nedokáže stráviť mäsitú potravu. Problém so silnejšou a kvalitnejšou filtráciou majú preto, lebo pri odchove potrebujú kyslú vodu PH 5-6 a pri tak nízkom PH nitrifikažne baktérie fungujú na 10-20% oproti PH 7,2 kde nitrifikacia ide skoro na 100% To znamená že pri PH 6 potrebuješ 10x silnejšiu filtráciu ako pri PH7,2.
Ale ako som pisal je to testovacia vzorka na ktorom testujem teóriu v praxi
Zatiaľ nemá sa zle, je spokojný, voda je čista, o to sa stará 15L špongie, 3L siporax, 2L zeolit, 40% objemu akva zaberajú rastliny, ktoré tiež niečo prefiltrujú.
Teplota v izbe cez zimu je 25-26°C v lete stupe až na 28°C, akvarko je zakryte, čerpadla i svetlo niečo nahrejú tak že teplota v akva je o 1-2°C výšia ako v izbe a mam v akva i ohrievač keby teplota vody náhodou klesla pod 26°C tak sa zapne, ale to sa stáva len pri výmene vody.
Testy vody ukazujú PH 7,2, GH 6, KH 3, CO2 8mg/l NO2 0, NO3 10.
Netvrdím že to nie je riadny guláš v akva, 35 druhov rýb, ale všetko žije kolo rovníka a ani jeden druh nemá problém s vyššou teplotou. Dokonca i ta korytnačka ma rada teplotu vody i 30°C Musím zaklopať na drevo, ale zatiaľ si to tam všetko nažíva spokojne v harmónii.