vincent van gogh napísal:Ty si skúsený a zručný akvarista, takže som zvedavý na výsledok.
Okrem toho,prečo si zvolil práve variantu Slim, ktorá nemá (od výrobcu) možnost zavesenia ? (jasné, dá sa vymysliet aj na Slim) Rsp. ak bude ešte jeden kus svetla, čo pri 378l je celkom reálne (samozrejme od typu akvaria aké vytvoríš), tak pri zavesených svetlách by si mal ovela praktickejší prístup, či ? Nehovoriac o estetickej stránke veci.
Ahoj kamarát , uchytenie na hranu by nebolo možné keby kúpim verziu svetla Chihiros RGB Vivid II Mini 75W nad ktorou som v danom príspevku uvažoval a aj ju v tejto súvislosti spomínal. Po prezretí videí na youtube a porovnaní všetkých náležitostí som túto verziu osvetlenia zavrhol.
Nakoniec som sa rozhodol pre verziu WRGB II Slim a uprednostnil túto verziu pred klasickou WRGB II z viacerých dôvodov
1. Cena 2ks WRGB II Slim je skoro totožná s 1ks WRGBII
2. Pri dvoch Slim svietidlách za skoro rovnakú cenu ako jedno WRGB II získam o 50W viac výkonu.
3. Takisto pri dvoch Slim svietidlách získam o 1900 lumenov viac
4. Pri dvoch Slim svietidlách pri šírke akvária 55cm pokryjem komplexnejšie plochu dna
5. Pri dvoch Slim svietidlách nebudú musieť ísť na 100% výkon ako pri jednom WRGB II , tým pádom dúfam že sa to odrazí na ich životnosti.
2x Slim bola pre mna takzvaná Economy Class, za rozdiel cca 50€ toho viac získam ako stratím. Takisto som rozmýšľal nad uchytením na strop, ale nevedel som čo s kabelážou keďže by musela ísť aj tak niekde za akvárium nakoľko nemám prívod 230V AC na strope. Do budúcna nieje problém to prehodnotiť prípadne prerobiť.
V neposlednom rade by som ta ešte poopravil v objeme akvária , hrubý objem je 462L nie 378L
Pripájam ukradnutú fotografiu z netu aký scape by som chcel realizovať.

- Scape
Ešte by som vám chcel oznámiť že mám v pôvodnej 480L nádrži už cca 3mesiace 8ks Pterophyllum scalare Santa Isabel ktoré čakajú na slávnostné sťahovanie po zábehu tohto akvária.