od Janko945 » 10 Jún 2013 20:53 pm
Chcel by som vám predstaviť moje akva ktoré sa dostáva do podoby v ktorej sa mi páči.
Objem : 132l (55x50x48)
Filtrácia aquael fan2 plus
Osvetlenie : 2x Philips xsmall 12w a 50cm neonka T5 12W svietim od 6:30 do 21:30
CO2 pomocou kvasníc pravidelne každý deň
Každé dva týždne hnojivo pre rastliny Sera flore plus tablety
Krmivo JBL vločky a granule.
Akváriu malo zaujímavý začiatok pred rokom som ho založil o akvaristike som nevedel absolútne nič. Akva som dostal bolo celé od vodného kameňa a bolo zalepené kvalitne ale nie moc pekne takže som zvolil takéto orámovanie ako je na foto. Časom som sa hodne naučil z tohto fóra takže konečne sa to rozbehlo. V začiatku som tam aml umelé rastlinky a bláznivé vzduchovanie postupne prešlo zmenou keď som si kúpil pár živých rastliniek nedarilo sa im keďže som svietil iba 1x13W. potom som upravil osvetlenie pridal som 2x12W Philips xsmall a kúpil som živé rastlinky od jedného pána ktorý rušil 200l akva. Postupne som zmenil hnojivo používal som od jbl feropol a teraz používam na úpravu vody jelšové šišky hnojivo sera tablety a co2 cez burčiak. Teraz som kúpil od rataja co2 vital.
Rastlinky ktoré mám : rotala, valisnéria, jávsky mach a najnovšie hygrophila angustifolia a hemianthis micranthemoides od rataja.
Uvidíme ako sa bude dariť ďalej akváriu.
Prímam rady a upozornenie. A dávam do pozornosti 1 x biely skalar a 2x guramy vymením za akva rastliny alebo iné rybičky vhodné do 132l akva
- Prílohy
-

- Aktuálny stav akva :)