Zdravím Vás páni,
tak sa hlásim s akváriom po necelých troch mesiacoch, časom sa môj zámer mať čisto low tech akva zmenil, bol som málo trpezlivý na pomalý až neviditeľný rast rastlín

takže k akváriu pribudla 2kg CO2 fľaša s el. mag ventilom, svietim 7 hodín denne obidvomi žiarivkami, teda spolu 108W, hnojím zatiaľ Sera florenou, ale akonáhle ju miniem chystám prechod na niečo iné, ešte to budem musieť premyslieť. Čo sa týka rastlín tak ku cryptocorynam affinis, ktoré sa po kalamite krásne rozrástli, cryptocoryne wendtii brown, anubiasu barteri barteri a jávskemu machu (rastie neuveriteľným tempom, bojím sa, že raz v noci vylezie z akvária a rozšíri sa po celom dome

pribudli
anubias barteri nana, opakovane mi kvitol a krásne sa rozrastá
lobelia cardinalis, rastú pekne
anubias hastifolia, od príchodu ku mne má jeden nový list, rastie pomalšie
anubias cofifolia, jeden list mu odpadol, ale vyhodil ďalšie cca 3
microsorium pteropus windelow, volám ju čínska kapusta, krásna rastlinka, utešene sa rozrastá
valisneria spiralis, tak toto je totálna burinka
bacopa monieri, rastie možno až príliš rýchlo
glossostigma elatinoides, skúšam z nej urobiť akýsi trávnik, rastie pekne, ale skôr sa ťahá hore, takže asi má málo svetla
hydrocotyle tripartita, chcem z nej mať krík, rastie a žije, spozoroval som aj nové lístky
Taktiež fauna zaznamenala pár zmien, ako úplný fail hodnotím nákup 6ks tetier modrých, síce som si o nich naštudoval dopredu, že sú to dosť aktívne rybky, ale aj tak ma extrémnym temperamentom prekvapili, naháňali všetky iné ryby a postupne všetky vyskákali cez cca 1cm širokú medzeru pri krycom skle. V súčasnosti mám teda v akva 4ks SAE, 15ks tetier neónových, cca 15ks gupiek a cca 40ks krevetiek red cherry, ktoré sa množia geometrickým radom

Ešte som zabudol na 4ks krevetky crystal red, snáď sa začnú množiť aj tie.
Čo sa týka CO2 pridávam len počas svietenia, počítadlo bublín nemám, sledujem len drop checker. S tým súvisí aj jediný problém ktorý s kava mám, samozrejme sa objavila čierna štetina, zatiaľ len na kameňoch. Viem, že ju spôsobilo kolísanie PH a chcem sa spýtať na riešenie tohto problému:
a) ph controller
b) púšťanie CO2 sústavne, ale v minimálnych dávkach
c) niečo iné, som vďačný za každý nápad
Pridávam aj aktuálne foto, lepšie budú, keď sa naučím akva fotiť.