Parametre akvárka 60x30x30 (objem vody cca. 50l)
Čo by som tam také teda chcel (rozumej - ktoré rybky sa mi páčia )

-Určite dajaké neónky, či už paracheirodon innesi, alebo axelrodi. Povráva sa, že nemajú radi moc teplú vodu. Nuž, mne v lete prežili paracheirodon innesi v malom akvárku a to tam bolo tuším niekedy aj 31-32 stupňov. (v tieni). Mám teda s nimi skúsenosti a nezdajú sa mi dajaké extrémne náročné.
-Živorodky: určite mečúne, prípadne dajaké molly, gupky a pod. S mečúňmi mám už skúsenosti. Gupky sú ževraj najmenej náročné rybky (vo všeobecnosti).
-Dajaké menšie pancierničky - nech niečo pláva aj po dne a mohli by to tam aj trochu vyčistiť

má niekto ešte dajaké nápady, čo by sa tam hodilo?
Takže koľko z ktorého druhu? Čo sa týka neóniek, tak tých určite aspoň 10, keďže sú to húfové rybky. Živorodky asi podľa potreby. Pancierniky ??? netuším...
Uvažujem okrem toho zriadiť ešte jedno akvárium (asi ich budem kupovať viacej) pre skaláre. Koľko litrov vody na jedného skalára je odporúčané minimum a v akom veľkom akváriu s akou výbavou by mohli byť. Keby som urobil väčšie spoločenské akva, nepožrali by napr. neónky?
Ako je to s bojovnicami? Sú vhodné aj do spoločenského akva? Totiž všade je, že bojovnice napadajú samčeka svojho druhu... neútočila by dotyčná bojovnica na iné rybky?
Ostatné živočíchy: slimáky, žaby a pod. (je normálne, aby žaba zožrala 4 neónky za týždeň a potom zgegla? to sa mi totiž raz stalo. kŕmil som normálne, takže z hladu to nebolo. mohla sa tých neóniek jednoducho prežrať k smrti??? inak odvtedy som novú žabu nekúpil

tak... ďakujem za rady