idem ďalej vo svojich otázkach..
Keď bolo ešte akvárko nové, nevenoval som tomu pozornosť. Mal som viac vody, väčšie ryby (gurama) ktoré občas pri kŕmení vyšplechli vodu von, teda popod kryt stiekla kvapka po skle až dole..
Hovoril som si, že veď je to len voda - to uschne..
Ale po mesiaci sa tam objavil na viacerych miestach vodný kameň. Poradí niekto ako ho dať dole ?
Štrk. Neviem či použiť starý alebo kúpiť nový, večer sem hodím fotku aby ste mali predstavu čo mám na dne teraz. Aké hnojivko do nového štrku / starého po premytí a "prepratí" dať ? Guličky, alebo práškové..
Predtým som mal práškové a nepáčilo sa mi, že pri odkalovaní ten "vysávač" jak dvíhal štrk, tak ťahal aj hnojivo a potom ostávala vždy po odkalení / výmene vody strašne kalná voda kým to nesadlo / nechytil filter..
Chcel by som si dať do akvárka koreň. Vychádza ale tak svojou stavbou že pôjde k tej stene kde je filter. Ten koreň proste neni len "palica" ale na jednej časti je hrubší, väčší a tvorí takú akoby stenu. Bude vadiť ak bude pri filtri ? Môže nejak výrazne ovplyvniť tok vody ? A druhá vec. Bude vadiť ak bude končiť vrch koreňa povedzme 5cm pod hladinou ?
Ešte k podložke.
Ono by sa to teoreticky malo správať podobne ako toto :
http://www.shopakva.sk/podlozka-pod-klasicke-akvarium-60x30cm-p-1117.html

Ale bojím sa práve toho, že tam chýbajú tie stredové krúžky, tak aby to neprasklo